24 / 04 / 2024

Muzaffer Külcü, Çorum'a prestij kazandıracak projeleri anlattı!

Muzaffer Külcü, Çorum'a prestij kazandıracak projeleri anlattı!

Çorum Belediyesi, yeni dönem projeleri içerisinde yer alan büyük projelerin temelini bir bir atıyor. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projelerin tanımlanmasıyla birlikte şehrin çehresinin değişeceğini vurguladı.



Kentpark, Yeni Stadyum, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Mahalle Kur'an Kursları, Koçhisar İsale Hattı gibi büyük projelerin ihalesinin tamamlanıp alışmalara başlandığını Atıksu Arıtma Tesisi, Binicilik Tesisi, Kız Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, Rüzgâr Enerji Santrali, Yeni Hayvan Pazarı, dar gelirliler için sosyal konular, Mahalle Mescitleri ve daha birçok projenin de kısa bir süre sonra başlayacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projelerin tanımlanmasıyla birlikte şehrin çehresinin değişeceğini vurguladı. 


GÜCÜMÜZÜ SİZDEN ALIYORUZ 

Son 15 yılda Türkiye'de yaşanan değişim ve dönüşümün etkilerinin Çorum'da fazlasıyla hissedildiğini dile getiren Başkan Külcü, "Biz 2009 yılından beri sizlerle birlikte yeniden inşa etmeye çalıştığımız şehrimize bir şeyler katarken sadece partilerimizden ve partililerimizden güç almıyor, hemşehrilerimizin büyük desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Son 7 yılda meclisimizin aldığı kararlarla, Belediyemizin yapmış olduğu projelerle Çorum, hızla büyüdü. İhtiyaçlar ve beklentiler artmasına rağmen, tüm bu ihtiyaçları ve beklentileri karşılayacak bilgi, donanım, güç ve tecrübeye sahibiz. Projelerdeki çeşitlilik, projelerin niteliği, hitap ettiği kesimin fazlalığı vs. gibi özellikleriyle 2019'a geldiğimizde inanıyorum ki hizmet dönemimiz hayırla yad edilen bir dönem olacaktır." dedi. 


ENGELLİLERE AYRI EĞİTİM 

Tüm sosyal projelerde engellilere özel önem veren Çorum Belediyesi, At ve Binicilik Tesisi'nde de engelli bireyleri unutmayarak onlar için de ayrı eğitim programlan düzenleyecek. Ortopedik hastalıklar, içe kapalılık, felç, beyin felci, down sendromu, zihinsel gerilik ve bazı omurilik hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığın giderilmesinde sıkça başvurulan bir yöntem olan at binme ile Çorumdaki engelliler de şifasını bu tesiste arayacak. Seçimler öncesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, söz verdikleri tüm projelerin yanı sıra daha fazlasını da gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. 


HALKIMIZIN DESTEĞİ BİZE GÜÇ VERDİ

Çorum Belediyesi'nin temel altyapı hizmetleriyle birlikte sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin de yapılması için mekan hazırlamakla mükellef olduğunu dile getiren Başkan Külcü, "2009 yılından beri kadınlar, gençler, yaşlılar, engelliler ve toplumun tüm kesimleri için birçok sosyal projeler ürettik. Bu dönemimizde de projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Hemşehrilerimizin çocukları ile birlikte ata binme keyfini yaşayacağı, boş vakitlerini daha keyifli geçireceği "Binicilik Tesisi" kurmak için ihalemizi gerçekleştirdik." dedi. 


BİNİCİLİK TESİSİ 

Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında dev bir projeyi ıa hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün yeni dönem projeleri arasında yer alan At ve Binicilik Tesisi yapımı ihalesi yapıldı. Celilkırı mevkiinde yaklaşık 81 bin metrekare alana inşa edilecek olan tesis, sosyal tesis ve at bakım alanı olmak üzere iki ayrı binadan oluşacak. Sosyal tesislerin olduğu bölümde çok amaçlı salon, kafeterya, soyunma odaları, wc-duş kabinleri, mutfağın yanı sıra vatandaşların at binebileceği bin 900 metrekare kapalı manej de bulunacak. 100 araçlık açık otopark ve 4 bin 500 metrekare alana sahip bir de açık manej bulunacağı tesiste içerisindeki yaya yürüyüş yollan, atlarla gezinti yapılabilecek gezinti parkurları, çardaklar da vatandaşların hizmetine sunulacak. 


DEV STAT PROJESİ 

100 milyon TL tutarındaki Çevre yolunda yapılacak Yeni Stadyum Projesi'nin Çorum'da belediyecilik tarihinde bir defada hayata geçirilen en yüksek maliyetli proje olduğu ifade ediliyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun standartlarında 15 bin kişilik, tamamı kapalı tribünlerden oluşan, aydınlatmalı stat, uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek 3.500 kişilik spor salonu, seyirci tribünleri bulunan sentetik yüzeyli atletizm pisti, sporcu eğitim merkezi ve hizmet binası yapılacak. 


KATI ATIK DEPOLAMA SİSTEMİ 

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Katı Atık Projesi kapsamında çöplerin depolama ve rehabilite alanlarındaki metan gazını toplamak için gaz toplama sisteminin kurulacağını açıklayan Başkan Külcü, daha sonra burada kurulacak entegre tesislerle gaz üretimine sonrasında ise elektrik üretimine de geçeceklerini bildirdi. Başkan Külcü, aynca tesiste evsel ve bahçe atıklarından gübre üretebileceğini kaydetti. 


Yeni Şafak


Geri Dön