19 / 03 / 2024

Muzaffer Yıldırım otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor!

Muzaffer Yıldırım otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor!

Ünlü yapımcı Muzaffer Yıldırım, otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor. Yıldırım, ay sonunda Bebek Otel’i yenilenmiş haliyle açıyor. Yıldırım, Haliç’te bir tersaneyi, Alaçatı’da bir tavuk çiftliğini otele dönüştürecek. Sırada ise Küba’daki ilk Türk oteli var.



İstanbul  Bebek Otel’de hummalı bir çalışma devam ediyor. Otel özüne sadık kalınarak baştan aşağıya yenileniyor. Hürriyet'ten Sefer Levent, Oteli 20 yıllık bir anlaşma ile kiralayan Muzaffer Yıldırım'a "Kamuoyunda önce Bebek Oteli Katarlıların kiraladığı haberleri yayıldı ardından Muzaffer Yıldırım’ın adı duyulunca arkasında Katarlıların olduğu öne sürüldü. Neydi bu Katar efsanesi?" diye sordu. Yıldırım: “Oteli alanla ilgili bir Katar efsanesi çıktı. Yok öyle bir şey. Oteli biz aldık. Arkamda Katarlılar falan yok. Katarlılar son dönemde gayrimenkul alıp kiraya veriyorlar. Bu dedikoduların da oradan çıktığını tahmin ediyorum...” diye cevap verdi.

Özü Korunacak

"Bebek Oteli, özüne ve doğasına sadık kalarak yenilemek; çok heyecan verici bir şey oldu" diyen Yıldırım, oteli yenilerken yapısına hiç dokunmadıklarını bir santimetrekare büyütmek bir tarafa aksine küçültüklerini ifade etti. Yıldırım, terastan 35 ton su deposu indirdiklerini söyledi. Bu sayede binanın yükü azalmış altyapı sağlıklı hale gelmiş. 

Muzaffer Yıldırım, otelin alt katındaki Ambassador’ın yerini Dragon’un alacağını da ifade etti. Yıldırım, "Dragon, dünya çapında lezzeti ile bilinen Çin lokantalarından biri" dedi.

Muzaffer Yıldırım otelcilikte ‘The Stay’ markasıyla büyüyor!

KÜBA’YA İLK TÜRK OTELİ

Yıldırım, "Bizde Divan, Dedeman ve bugüne kadar gelmiş birçok marka zincir otel var. Ama şimdi ülkemizde yabancı markaların hakimiyeti fazla. Biz Türkiye’de başlayıp, Türk markası olan Stay’i dünyada da büyütmek istiyoruz. Londra, New York, Amsterdam, Los Angeles’ta hedeflerimiz var. Ayrıca Küba’da da ilk Türk otel yatırımı için kolları sıvadık. Havana’daki otelimiz kısa vadede açılacak." şeklinde konuştu.

HALİÇ’TE TERSANE ALAÇATI’DA TAVUK ÇİFTLİĞİ OTEL OLACAK

"Önümüzdeki en yakın projelerden bir tanesi İstanbul’da Haliç tersanesinde." diyen Yıldırım, "Eski atölyelerin bulunduğu bir yeri The Stay markasıyla otele dönüştüreceğiz. Hatta mümkün olursa bu oteli de The Stay markasıyla DasDas ile birleştireceğiz. Bir ilk olarak bir oteli tiyatro konser alanıyla bir arada yaşatmak istiyoruz. DasDas sanat ve kültürün bir arada olduğu fonksiyonel bir sosyal yaşam alanı. Ayrıca 2021’de, Alaçatı’da eski bir tavuk çiftliğini otele ve residence dönüştürmeyi planlıyoruz. 3 yılda 15 milyon dolarlık yatırım daha yapacağız. Bizim grup aslında entertaintmant dünyasında bir buzdağı. Şimdilik sadece ucu görünüyor..." ifadelerini kullandı.


Geri Dön