23 / 04 / 2024

Naci Ağbal'dan kamu lojmanlarının satışa çıkmasına açıklama!

Naci Ağbal'dan kamu lojmanlarının satışa çıkmasına açıklama!

Maliye Bakanı Naci Ağbal "kamuyu ait lojmanların satışa çıkması"yla ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Ağbal, "Ekonomi kötü gittiği için bazı kamu lojmanlarının satışına ilişkin düzenlemenin getirildiği iddiası doğru değil" dedi.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın maddelerinin görüşmelerinde "kamuyu ait lojmanların satışa çıkması"yla ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

 

Anadolu Ajansı'nın (AA) yayınladığı habere göre Bakan Ağbal, "Ekonomi kötü gittiği için bazı kamu lojmanlarının satışına ilişkin düzenlemenin getirildiği iddiası doğru değil." dedi. 


Ankaralılara özel alan oluşturulacak

Milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Naci Ağbal,  Ankara  Saraçoğlu Mahallesi'ndeki lojman bölgesine bir prestij projesi yapmak istediklerini söyledi. "Yeni alan Ankararıların mekanı olacak" diyen Ağbal, yapılacak projeyle Ankaralıların yeşillikler içerisinde oturacağı bir alan oluşacağını söyledi. 


Bölgenin SİT alanı olduğuna dikkat çeken Ağbal, "Bu projede hiçbir binanın hiçbir kenarını yıkmayacağız. Bütün binalar orjinal halleriyle bakımdan geçirilecek. Orasını, Ankara'nın bir kültür, sanat, insanların rahatlıkla gidip oturabilecekleri, uğrak yeri olan bir merkeze dönüştüreceğiz. Bugünkü yeşilden dana fazla yeşil olacak. Burayı Ankara'nın bir prestij projesi olarak hayal ediyoruz. Orada bir beton yığınına asla müsaade etmeyiz." şeklinde konuştu. 

 

Daha modern yaşanabilir alanlar üretilecek

Lojman satışının ekonominin kötü gittiği için yapıldığı iddialarının doğru olmadığının altını çizen Ağbal, "Bu projenin hiçbir yerinde lojmansızlaştırma yok. Buradan elde gedilecek gelir yine o kamu kurumuna verilecek. Daha modern yaşanabilir alanlar üretilecek." dedi. 

 


Geri Dön