26 / 04 / 2024

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

ATO'dan kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağış!

237 demokrasi şehidi ve binlerce gazi için başlatılan kampanyaya katılan şirket ve STK’lar maddi yardımlarıyla örnek dayanışma sergiliyor. ATO, kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL bağışladı.



FETÖ terör örgütünün darbe girişimine geçit vermeyen 237 şehit ve 2191 yaralıya devletin sağlayacağı yardımlara ek olarak şirketler ve sivil toplum örgütleri de yardım seferberliği başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek başlayan yardım kampanyasına vatandaşlar Ziraat, Halkbank ve da aşağıdaki hesap numaralarına bağışta bulunabiliyor. Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom (Avea) GSM operatörlerinin '1507' kısa SMS numarasına '15Temmuz' yazarak 5 (Beş) TL karşılığı bağış yapılıyor. Katılım her geçen büyürken, şirketler ve kurumlar da dahil oluyor. Öte yandan, ülke çapındaki belediyeler, sanayi ve ticaret odaları farklı içerik ve miktarda yardımda bulunuyor.


EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MOBİLYALARI GÖNÜLLÜ YENİLENECEK


Maddi destekler yanında, kurum ve şirketler kamu binalarını onarmak veya yenilemek için de gönüllü oldu. Hain saldırılarda bombalardan zarar gören  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat biriminin iyileştirme çalışmalarında, Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) de hareketli mobilya desteğinde bulunma kararı aldı. MOBSAD Başkanı Adnan Bostan, “Hain darbe girişimi sırasında zarar gören tüm kamu kurumları, İstanbul-Kavacık'taki merkez ofisimizden bizimle irtibata geçebilir. MOBSAD üyesi 70 firmamız, tüm bu yenileme çalışmalarında üzerine düşen tüm görevleri yerine getirecektir” dedi.


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile kamu binalarının onarımı için 15 milyon TL ile şehitlerin ailelerine yardım yapmak amacıyla 2,5 milyon TL ödeme kararı aldığını söyledi.


ATO'DAN ŞEHİTLERE 2 MİLYON LİRA


Bezci, “Bu karar doğrultusunda heyet olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'yı ziyaret ederek 2 milyon TL'lik kısmın çekini takdim ettik. Amacımız kaynağa sahip bir kuruluş olarak bu kaynağı böylesine önem arz eden, birlik beraberliğimizin taçlandığı bir dönemde kamunun yükünü bir nebze olarak hafifletmektir” şeklinde konuştu.

Kampanyanın banka hesap numaraları


ZİRAAT ANKARA ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No : TR**********************10 ABD Doları Hesap IBAN No : TR**********************11

EURO Hesap IBAN No : TR**********************12


VAKIFLAR BANKASI MERKEZ/ ANKARA ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No : TR**********************12

ABD Doları Hesap IBAN No : TR**********************49

EURO Hesap IBAN No : TR**********************48


HALK BANKASI BAKANLIKLAR/ ANKARA ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No : TR***********0***********2

ABD Doları Hesap IBAN No : TR***********0***********3


ÇANAKKALE'DEN ŞEHİT YAKINLARINA 100'ER BİN LİRA


Ülke çapındaki ticaret ve sanayi odaları da sürece destek veriyor.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sorumluluğundaki yardım kampanyası, valilikler aracılığı ile sürdürülecek. Bu nedenle bireysel katılım ve kurumlar bazında da destek görüyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, 15 Temmuz darbe girişimine karşı duran ve şehit olanların yakınlarına 100 bin TL yardım yapılması ve ÇTSO girişindeki salona “Demokrasi Şehitleri Salonu” adı verilmesi kararlaştırıldığını açıkladı. Türk Telekom, '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na 10 milyon TL bağışta bulunurken, ayrıca 34 bin çalışanının da bu kampanyaya gönüllü olarak destek verdiğini açıkladı. Ayrıca Türk Telekom içinde desteklerin artarak devam etmesini sağlamak üzere Türk Telekom Gönüllüler Topluluğu oluşturuldu.




Yeni Şafak


Geri Dön