25 / 04 / 2024

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.



Gazeteci Kenan Taş’ın Yotube kanalına konuk olan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde deprem riski bulunduğunu belirtti. 

Sözcü'den Hakan Kaya'nın haberine göre; Marmara depremine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulunan Görür, Erzincan ve çevresi için 7’nin üzerinde deprem olabileceğine dikkat çekti. 

Naci Görür: Erzincan da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Görür, şu açıklamalarda bulundu.

- Benim diğer hassasiyetle baktığım konu da Erzincan ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayı. Bu Erzincan ile Bingöl Karlıova arasındaki fay koludur.

- Orada en son deprem 1780’lerde olmuştur. 1939 Erzincan depremi buraya önemli miktarda enerji transfer etmiştir. Dolayısıyla biz yer bilimciler olarak endişemiz var. Ama ben özelde bu bölgeyi kritik görüyorum.

- Yakın bir gelecekte burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazladır. Biz bunları söylüyoruz. Bunları söylerken karşımızda bir muhatap da yok ama umut ediyoruz ki yetkililerde bir şekilde bizi dinliyor ve ciddiye alıyorlarsa bu uyarılarımız doğrultusunda önlem alırlar.

İstanbul için deprem senaryosu: İki fay birden kırılırsa felaket olur!


Geri Dön