28 / 03 / 2024

Nadir Vurankaya: Ev almanın tam zamanı!

Nadir Vurankaya: Ev almanın tam zamanı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesinin inşaat sektörünü canlandırdığını söyledi.



Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, geçen dönemlerde döviz kurları ve faizlerin yükselmesiyle inşaat sektörünün olumsuz etkilendiğini kaydetti. Vurankaya, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına indirilmesinin yanı sıra ticari kredileri de belli bir oranda düşürmesinin, sektörde meydana gelen olumsuz havayı değiştirebileceğini ifade etti. Konut kredisi faizlerinin yüzde 0,99'a civarında olduğunu kaydeden Vurankaya, uzun zamandır durağan olan gayrimenkul satışlarının artmasını beklediğini kaydetti. 

İnsanların, faizlerin azalmasının değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Vurankaya, "Vatandaşlarımız için ev almanın tam zamanı. Stokların belli bir süre sonra hızlı bir şekilde eridiğini hep beraber göreceğiz. İnşaat sektörü eski günlerine hızla dönecek" şeklinde konuştu. Vurankaya, ayrıca kamu bankaları tarafından oluşturulan bu ivmenin özel bankaların da dahil olmasını dilediklerini kaydetti.

250 SEKTÖR DE CANLANACAK

Oluşan bu gelişmeler sonucunda sadece inşaat sektörünü değil, onu destekleyen yaklaşık 250 yan sektörü de olumlu etkileyeceğini kaydeden Vurankaya, bankaların vatandaşlara kredi verme konusunda daha yapıcı ve esnek davranmasının sektörlerde meydana gelen gelişme hızını yükseleceğini ve gayrimenkul alacak vatandaşlar için alışveriş yapacağı firmaları, şahısları iyi araştırıp karar vermelerinin gerektiğini ifade etti.


Geri Dön