26 / 04 / 2024

Namangan Tema Park, Özbekistan Cumhurbaşkanı’ndan tam not aldı!

Namangan Tema Park, Özbekistan Cumhurbaşkanı’ndan tam not aldı!

Kanal İstanbul’un çevresinde oluşacak Yeni Şehir projesinin mimarlarından biri olan Dome Partner’s Mimarlık, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in beğenisini kazandı.



1997 yılından günümüze yurtiçinde ve yurtdışında konuttan AVM’ye, otelden hastaneye kadar birçok projeye imzasını atan, son olarak Kanal İstanbul projesi etrafında oluşturulacak Yeni şehir projesiyle de sektörde elde ettiği deneyimi yatırımcılarla buluşturmaya hazırlanan Dome Partner’s Mimarlık, kentlerin ticari ve sosyal hayatını tamamen değiştiren yeni projeleri ile dikkat çekiyor. 

Özbekistan’ın Namangan şehrinin yenilenmesine yönelik geçtiğimiz yıl Namangan Tema Park projesine başlayan şirket, şehirde 100 hektarlık bir alanda şehir ve sosyal merkezi inşa ediyor. Bu yönüyle de kentin yeniden dönüşümünün mimarı olarak ülkeye değer kazandırıyor.

Namangan Tema Park, Özbekistan Cumhurbaşkanı’ndan tam not aldı!

Dome Partner’s Mimarlık Kurucu Ortağı Murat Yılmaz, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in ziyaretiyle ilgili şunları dile getirdi:

“Ülkenin genel olarak şehirleşme ve mimari ölçeğinde yenilenmeye ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Sayın Şevket Mirziyoyev bu ihtiyacın en iyi projelerle karşılanmasını istiyor. Kendisi ziyaretinde projemizi tüm yönleriyle çok beğendi. Ve ülkenin Namangan Tema Park türü projelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı’nın bu beklentisini karşılamak için tüm gücümüzle biz de çalışmaya hazırız.”

Ayrıca 150 milyon dolarlık yatırımla, “Özbekistan’ın EuroDisney”i olarak tasarlanan Namangan Tema Park’ın AVM, tema park, kapalı ve açık aqua parktan oluşan ilk etabı 21 Mart 2019'da açılacak. Projenin ikinci etabında ise otel ve eğlence alanları bulunacak. 

Tüm projelerinde ilklere imza atan Dome Partner’s Mimarlık, İzmir'de gerçekleştirdiği Westpark Outlet projesi de Türkiye'nin komple açık tek AVM'si olarak dikkat çekiyor. 
 


Geri Dön