26 / 04 / 2024

Narlıdere Belediyesi riskli alanların dönüşümünün sınırlarını onayladı!

Narlıdere Belediyesi riskli alanların dönüşümünün sınırlarını onayladı!

25 haziran 2013 tarih ve 28688 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan kararla; Narlıdere Belediyesi tarafından Bakanlığa müracaatı yapılan riskli alanların ve dönüşümünün sınırları onaylandı...



Projenin bundan sonraki etaplarının yürütülmesi, kentsel dönüşümünün başlatılması için Narlıdere Belediyesi kararın açıklandığı gün 25 Haziran 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat ederek, Bakanlıktan "yetki" talebinde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 6. Maddesinin 12. Fıkrasına istinaden (Bakanlık, bu kanunda belirtilen iş ve işlemlerle ilişkin olarak TOKİ'ye veya iareye yetki devrine ve bu iş işlemlerden hangilerinin Toki veya İdare tarafından yapılacağını belirlemeye yetkilidir) 10 Temmuz 2013/54003801/6043977 yazısı île Narlıdere Belediye Başkanlığı'nın bu alanlarda Kentsel Dönüşüm çalışmaları için yetkilendirmiştir. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Yıllardan beri kentsel dönüşümü Narlıdere'nin her köşesinde başarıyla uygulayan bir belediye olarak; bu kararı büyük bir sevinçle karşılıyoruz. 

Bu süreci de Kentsel Dönüşüm yapılacak mahallelerde, daha önce uyguladığımız gibi, yerinde dönüşüm, halkın içinde olacağı yaklaşımlarla yürütmeyi planlıyoruz. Bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz. 

Narlıdere Belediyesi Kentsel Dönüşüm tecrübesi, yapacağı organizasyonlarla bu işten de alnının akıyla çıkacaktır. 

Sosyal Barış Projesi olan "kentsel dönüşümü" tamamlayacak, "daha yaşanır bir Narlıdere" sloganını hayata geçirmenin onurunu yaşayacağız. Özellikle Kentsel Dönüşüm kararı alınan bu alanlarda yaşayan 2. 

İnönü, Atatürk, Narlı ve Huzur Mahallerindeki vatandaşlarıma da buradan seslenmek istiyorum. Belediyemize danışmadan yerinizle ilgili herhangi bir işlem yapmayın. Ayrıca bütün bu işlemlerin yapılması ve yetki devri için; Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere; Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hikmet Haspolatlı'ya,  İzmir  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Ata Erpolat'a teşekkür ediyorum" dedi. 


Ege Telgraf


Geri Dön