19 / 04 / 2024

Narlıdere'nin riskli alanları Bakanlık tarafından onaylandı!

Narlıdere'nin riskli alanları Bakanlık tarafından onaylandı!

İzmir Narlıdere Belediyesi'nin Atatürk, 2. inönü, Çatalkaya ve Narlı Mahallelerini kapsayan 43 hektarlık kentsel dönüşüm bölgesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan olarak onaylandı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Narlıdere Belediyesi'nin yaklaşık bir yıl önce hazırlayarak Ankara'ya onaya gönderdiği Atatürk, 2. inönü, Çatalkaya ve Narlı Mahallelerini kapsayan 43 hektarlık kentsel dönüşüm bölgesini "Riskli Alan" olarak onayladı ve yetkileri üzerine aldı. İlçedeki dönüşümü kendilerinin yapacağını söyleyerek yetki devri isteyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, beklediği mutlu haberi aldı. Bakanlık, 4 mahalleyi kapsayan dönüşüm projesinin ilçe belediyesi tarafından uygulanmasına karar verdi. Karar ile ilgili açıklamada bulunan Narlıdere Belediye Başkam Abdül Batur, şunları söyledi: 


ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR "Karan büyük bir sevinçle karşılıyoruz. Yerinde dönüşüm ve halkın içinde olacağı yaklaşımlarla projeyi yürüteceğiz. Bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz. 


Narlıdere Belediyesi, yapacağı organizasyonlarla bu işten de alnının alayla çıkacaktır. Sosyal Başkan Abdül Barış Projesi olan kentsel dönüşümü tamamlayacak, daha yaşanır bir Narlıdere sloganım hayata geçirmenin onurunu yaşayacağız, özellikle kentsel dönüşüm kararı alman mahallelerdeki vatandaşlarıma sesleniyorum. Belediyemize danışmadan yerinizle ilgili herhangi bir işlem yapmayın. 


Sizin güvenceniz belediyenizdir. Şimdiye kadar sabır içinde, belediyemizi güvenle beklediniz. Bugün gelinen nokta, sabır, dayanışma ve karşılıklı güvenin ön planda olacağı noktadır." Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi'nin Cennetçeşme ve Menemen Ahıhıdır dönüşüm projesi alanlarım Riskli Alan ilan etmişti ancak tüm görüşmelere rağmen yetki henüz Büyükşehir'e devredilmedi. 


Habertürk Gazeyesi


Geri Dön