26 / 04 / 2024

Narlıdere Metrosu'nun inşaatı yarın başlayacak!

Narlıdere Metrosu'nun inşaatı yarın başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Narlıdere Metrosu'nun 42 ayda tamamlanacağı açıklandı. Yapım çalışmaları kapsamında TBM ve Balçova istasyonunun inşası yarın başlayacak.



İzmir'in 180 kilometreye ulaşan raylı sistem ağı büyümeye devam ediyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışması başlayacak Narlıdere Metrosu'nda Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık arasındaki bölümün temeli yarın atılıyor. 7,2 kilometrelik hat TBM (tünel açma makinesi) kullanılarak “derin tünelle” geçilecek.

 

1 milyar 27 milyon TL'ye mal olacak

Projeyle muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları azaltılacak. Toplam 1 milyar 27 milyon TL'ye mal olacak Narlıdere Metrosu 7 duraktan oluşacak. 

 

Narlıdere Metrosu istasyonları

1- Balçova
2- Çağdaş
3- Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane
4- Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)
5- Narlıder
6- Siteler 
7- Kaymakamlık

 

Narlıdere Metrosu nun inşaatı yarın başlayacak!

 

TBM şaftı ve Balçova istasyonunun yapımı için, hat güzergahındaki bazı bölümler trafiğe kapatılacak. Trafik düzenlemesi iki aşamada gerçekleştirilecek. Birinci aşamasında, Balçova Ata Caddesi giriş kavşağında Mithatpaşa Caddesi’ni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na bağlayan yan yolun bir kısmı araç trafiğine kapatılacak. İlk aşama trafik düzenleme çalışmaları yarın akşamdan itibaren başlayacak.

İzmir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ikinci aşamada ise Mithatpaşa Caddesi ile Ata Caddesi giriş kavşağı küçültülerek, bu bölgeyle birlikte Çeşme Otoyolu Mithatpaşa Caddesi katılım kolu deplase edilecek.

Her iki aşamada da alandaki ağaçlar özel ekipmanlarla alınarak aynı alan içinde farklı noktalara taşınacak. Projenin tamamlanmasıyla çevre düzenleme çalışmaları yapılacak.

 

42 ayda tamamlanacak

Balçova İstasyonu'ndan sonra Çağdaş İstasyonu'nun bulunduğu Kızıl Kanat Parkı’nda da inşaat çalışmaları başlayacak. Mithatpaşa Caddesi’ndeki 3 şeritli yol korunarak gerekli yol düzenleme çalışmaları yapılacak. bütün çalışmaların 42 ayda tamamlanması planlanıyor. 


Geri Dön