29 / 03 / 2024

Nata Holding AVM yatırımında gaza bastı!

Nata Holding AVM yatırımında gaza bastı!

Son dönemde perakende sektöründe yaşanan sıkıntılı sürece rağmen Nata Holding yeni yatırımlara imza atıyor. Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tanık yeni bir AVM alımı için yine yabancı bir fonla masada olduklarını belirtti...



Perakende sektörü son zamanlarda sıkıntılı dönem geçiriyor. Özellikle alışveriş merkezi (AVM) yarırımcıları kiralamalarda Türk Lirası'na dönüş ve döviz borçları nedeniyle zorluk yaşıyor. Nata Holding, yaşanan bu zorlu dönemi fırsata çeviriyor. Nata, hem satın alma hem de yeni AVM inşa etme yoluyla büyüme kararı aldı.  

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; bu yıl Eskişehir’de Alman yatırım fonu Resolute Asset Management’tan bir AVM satın aldıklarını ifade eden Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, özkaynak gücüyle sektördeki sorunu fırsata çevirdiklerini dile getirdi. Tanık, yeni bir AVM alımı için yine yabancı bir fonla masada olduklarını dile getirdi.

Namık Tanık, 3 AVM’lerinin faaliyette olduğunu, inşasına devam ettikleri 3 AVM olduğunu belirtti. 12 AVM rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Tanık, "Sıkıntılı süreçten geçiyoruz ama ülkemize güveniyoruz. Herkes dururken biz çalışıyoruz. Hatta hız arttırarak yatırıma devam ediyoruz. Piyasalar düzelince bu yatırımların karşılığını alırız. Üstelik bu yatırımlar istihdama da büyük katkı. AVM’lerle 2 bin kişiye iş imkânı sunacağız" şeklinde konuştu.

Tanık, uzun yıllar yurt dışında müteahhitlik yaptıklarını ifade ederek, oradan kazandıklarıyla Türkiye’ye yatırım yaptıklarını dile getirdi. Tanık, "Türkmenistan’da 500 günde 180 köprü yaparak Türk firmalarının becerisini kanıtladık. Toplamda yurtdışında 250 adet köprü yaptık. Türkiye’de ise devam eden 450 bin metrekare, toplamda ise 1 milyon metrekareden fazla inşaat yaptık" ifadelerini kullandı. 

Nata Holding AVM yatırımında gaza bastı!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Eskişehir’de satın alınan Vega Outlet AVM için toplam 50 milyon dolar yatırım yapıldığını belirtti. Yeni alımlar için fırsat kolladıklarını belirten Alkaş, "Gerek kira uygulamaları gerek kredi ödemeleri nedeniyle AVM’lerde enteresan el değiştirmeler göreceğiz" dedi. Alkaş, AVM’de yenileme çalışmaları başlattıklarını da ekledi.


Geri Dön