25 / 04 / 2024

Naturalm Çiftlik Evleri yemyeşil bir hayat vaat ediyor!

Naturalm Çiftlik Evleri yemyeşil bir hayat vaat ediyor!

ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Alım'ın, bayanların gözüyle ürettiği villa ve çiftlik evi gibi projeleri adeta yok satıyor.



ALM İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Pazarlama Koordinatörü Zuhal Alım Karamürsel'de hemen teslim 45 villadan oluşan Naturalm Çiftlik Evleri'ni inşa ederken bir yandan da yemyeşil bir hayat vaat ediyor. "Hanımlar mutlaka sektörde olmalı" diyen Alım, "Önceleri her şey el yordamı ile yapılıyor ve evler ihtiyaçları karşılıyordu. Rezidansların yapımı ve kurumsallığın öne çıkması hanımların sektörde rol almasına yol açtı. Yakın zamanda inşaat sektöründe hanımlar cidden söz sahibi olacak ve düşüncelerini daha geniş aktarabilecekler" diye konuştu. 


"KEYİFLİ BİR SEKTÖR"

İnşaatın keyifli bir sektör olduğunu söyleyen Alım, "Açıkçası sektör keyifli. Ne de olsa işte, evde sabahtan akşama kadar hayatımızı devam ettirdiğimiz binaları inşa ediyor. Eviniz en değerli yeriniz oluyor. Ayrıca biz ALM İnşaat olarak butik işler yaptığımız için hep terzi gibi kişiye özgü çalışmalar yapıyoruz. Satın alanlara her konuda seçenekler sunuyoruz. Naturalm Çiftlik'te duvarların, gömme dolapların yerlerini milimetresine kadar hesaplıyor ve duvarını kaydırıyoruz. Yaşam alanlarını organize ediyor ve fonksiyonel hale getiriyoruz. Erkekler biraz daha üzerlerindeki bu yükü atınca, kadınlar fikir geliştiriyor. Hazırladığımız taslakları mimarımızla birlikte şekillendiriyor ve projelendiriyoruz. Güzel olunca imalat süreci başlıyor. Sektörümüz de erkek egemendir ama satın almada kadınların istediği olur. Çünkü evin kullanımına kadınlar karar verir. Bu açıdan konuya hâkimdir. Bize alıma gelen erkekler işin ucuzuna yönelseler bile hanımlar hayatlarını kuracaklarını fonksiyonel evleri tercih ederler. Ondan geri adım atmazlar ve sonunda hanımların istediği evler alınır" şeklinde konuştu. 


NASIL BİR ŞEHİR OLMALI?

İnşaat dünyasında topuk tıkırtıları ile gidişata yön veren bir kadın yönetici olarak nasıl bir şehir hayal ettiğini sorduğumuz Alım, tercihini niye yeşil alanlardan yana kullandığını anlatarak, "Ben Amerikanvari evleri tercih ediyorum. Az katlı ve insani evler yapmak isterim. Bu hayalimi Karamürsel'de gerçekleştirdik zaten. Rezidansta oturuyorum ama komşularımı tanımıyorum. Hayatı başkaları tanımlıyor ve tasarlıyor. Hayatımız o kadar kontrollü ki… Bence eski yaşam şeklinde mahalle yaşamı ve insanilik vardı. Bunları kaybediyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön