18 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: 2 bin konutluk yeni proje yolda

Nazmi Durbakayım: 2 bin konutluk yeni proje yolda

Teknik Yapı’nın, A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı’nda satışa çıkardığı kredi kartıyla taksit ödemelerinin yapılabileceği projesi Evora’dan daire alanların büyük bölümü kredi kartı kulland



Evora’dan daire alanların yüzde 70’i ön ödemesini kredi kartıyla yaptı. Kredi kartı uygulamasının yanı sıra Fenerbahçe’nin Samandıra tesislerinin yanında yükselmesiyle dikkat çeken Evora, Fenerbahçeli taraftarların da ilgisini çekti. Fanatik Fenerbahçeli bir taraftar, Evora projesine giderek antrenman sahasını en iyi gören daireyi satın almak istedi. Dairenin özelliklerini bile sormayan bu taraftar 1+1 daire sahibi olurken, daire bedelinin yüzde 25’ini de kredi kartıyla ödedi. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Fenerbahçe camiasından talep geleceğini tahmin ettiklerini belirterek, Fenerbahçeli futbolcuların da projeyle ilgilendiğini söyledi.

Kartla 56 bin lira

Evora projesinde kredi kartıyla ilk satışın fuarda sabah saat 08.00’de yapıldığını belirten Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: “Lansmanın ardından yüzde 30 civarında satış bekliyorduk. Beklediğimiz gibi de oldu. Kredi kartıyla konut satışı uygulamasında amacımız Teknik Yapı müşterisinin kredibiletisinin yüksekliğini vurgulamaktı. Teknik Yapı’ya gelen müşterilerin çoğunun limitleri buna müsait. Limiti yeterli olan dairenin tamamını da kredi kartıyla ödeyebilir. Bu uygulama müşterinin de hoşuna gitti. Konut alanların yüzde 70’i kredi kartını kullandı. Bir müşterimiz, konut bedelinin yüzde 80’ini kredi kartıyla ödedi. Yaklaşık 56 bin lirayı kredi kartından çektirmiş oldu. Biz müşterimizin limitlerini sorgulamıyoruz. Satış ofisine geliyorlar, eğer POS cihazına onay geliyorsa, sözleşmesini yapıyoruz.”

Futbolcular da geldi

Projeye beyaz yakalı ve mavi yakalı kesimden ilgi geldiğini ifade eden Durbakayım, projenin konumu nedeniyle Fenerbahçeli taraftarlardan da ilgi gördüklerini anlattı. Fenerbahçeli futbolcuların da projeyle ilgilendiğini kaydeden Durbakayım, “Şu anda Fenerbahçeli futbolcularla da görüşme halindeyiz. Toplu bir talepleri oldu. Daha çok Türk futbolcuların ilgisi var” diye konuştu.

İlgilendiği yeri gizli tutuyor

GELİŞTİRDİKLERİ projelerin hedef müşterilerine yakın olmasına özen gösterdiklerini anlatan Nazmi Durbakayım, “Satın aldığımız yeni bir arsa var. Aklımızda daha sonra o bölgeden bir kaç parça arsa almak daha var. Ancak neresi olduğunu açıklamamaya özen gösteriyoruz. İlgilendiğimiz yerler sonradan prim yapıyor. Hammaddemiz arsa. Arsayı uygun almamız gerekiyor. İnşaat firmaları ne kadar uygun fiyata arsa temin ederse projeye de o şekilde yansıyor. Arsa üretmek büyük sıkıntı. İmar planları iptalleri, yürütmeyi durdurmalar da olabiliyor. Bu konuda ince eleyip sık dokuyoruz. İmarla ilgili sıkıntı olacaksa ilgilenmiyoruz” diye konuştu.

2 bin konutluk proje

Önümüzdeki yıl hedeflerinden de söz eden Nazmi Durbakayım, önümüzdeki yıl yaklaşık 2 bin konuttan oluşan bir projeye hazırlandıklarının sinyallerini verdi. Durbakayım, “Konut ve ticari kompleksten oluşan bir proje hedefimiz var. Bu projeye 2011’de başlayabiliriz ama bir sonraki yıla sarkma durumu da olabilir” diye konuştu.

Yabancıya konut olumlu etkiler

EVORA projesinde yurtdışında yaşayan Türklerin de konut almak istediklerini ancak yasalar gereği engellerle karşılaştıklarını aktaran Nazmi Durbakayım, şöyle konuştu: “Yabancılar konutu, bir eşya gibi alıp götürmüyorlar. Konut satışları yapıldığında döviz de getiriyor. Hükümet politikalarına saygı duyuyoruz. Ancak yabancıya satıştaki engeller kalktığında pozitif olarak etkileyeceğini söylüyoruz. Piyasaya getirdiği dinamizmi vurguluyoruz. Örneğin yurtdışında yaşayan Türkler Evora’dan konut almak istedi ancak bankalardan kredi alamıyorlar.”
Hürriyet/Meltem Kara

 


Geri Dön