18 / 04 / 2024

Necip Nasır: Buca inşaat sektörü için iyi bir pazar!

Necip Nasır: Buca inşaat sektörü için iyi bir pazar!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Genel Başkanı Necip Nasır, İzmir'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının Buca'ya yansımalarının değerlendirdi. Necip Nasır yerel yönetimleri göreve çağırdı...



Bölgeye olan ilginin giderek artması, yenilenebilir dönüşüm alanlarının bulunması ve üniversite faktörlerinin Buca'yı farklı kıldığını belirten Nasır yerel yönetimleri göreve çağırdı.


Nasır Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Genel Başkam Necip Nasır, İzmir'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının Buca'ya yansımalarının değerlendirdi.   İnşaat sektörünün ve müteahhit firmaların en fazla faaliyette olduğu üçelerden birinin de Buca üçesi olduğunu belirten Necip Nasır, "Bu bölgenin giderek daha fazla tercih edilmesi, yerleşimin artması, üniversitenin olması ve yenilenebilir dönüşüm alanlannın bulunması Buca'yı diğer ilçelere göre daha cazip kılıyor. Önümüzdeki süreçte de eğer yerel yönetimler bu algıyla icraatlarına başlarsa Buca'nm inşaat sektörü için iyi bir pazar olacağım düşünüyorum" diye konuştu. 


Yerel yönetimler göreve 2012'de çıkan kentsel dönüşüm yasasıyla büiikte bugünü kadar temkinli ve yavaş adımlarla gidilmesinde de bir hayır olduğunu belirten Nasır, "Bu sosyal büproje olduğu için bu sürecin bu şekilde yürümesinin belki hayırları var. Ama toplumun bütün kesimleri kentsel dönüşümle ilgili gerekli bütün mesaj lan aldı ve bilinçlendi. Bunu esas yapması gereken aktörleri içinde en önemli aktör yerel yönetimlerdir. Bu noktada da yerel seçimlerin de beklenerek bugüne kadar sosyal yönünü anlaşüabilü- yönünün toplum taralından sindirilmesi çok önemlidir. Ama bundan sonraki süreçte yerel yöneticüerin artık işi üstlenerek işi götürmesi gerekiyor. Bu arada çok mu hızlı bir çalışma yapılıdı? Tabi ki hayır. 


Aslında kaybedilen zamanlar oldu. Şu ana kadar plansız olan İzmir'in bölgesiyle bütüncül planların tamamen bitirilmesi gerekirdi. Bu kaybedilen zaman yeniden kazanmak gerekiyor. Ama gelinen durum itibariyle artık yerel yöneticilerin bu konuya sahip çıkarak icraat yapma zamanı gelmiştir. Bundan sonra hiçbir kimsenin bu konuda bir bahanesi olması mümkün değildir" dedi. 


Yeni Asır 



Geri Dön