26 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir depreme hazırlıklı değil!

Necip Nasır: İzmir depreme hazırlıklı değil!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir’in depreme hazır olmadığını ifade etti. Yerel yönetimlere kentsel dönüşümün başlatılması için çağrıda bulunan Nasır, “Kentin deprem riskine karşı kaybedecek zamanı yok” diye konuştu...



AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Nasır, kentin deprem riskine karşı kaybedecek zamanı olmadığına dikkat çekti. 

Sabah'ta yer alan habere göre, Necip Nasır, "1998 yılında Birleşmiş Milletlerin başlattığı RADIUS (Kentsel Alanların Deprem Felaketlerine karşı incelenmesi için Risk Değerlendirme Araçları) Projesinde dünyada 9 kentten biri olarak seçilen İzmir için hazırlanan deprem master planın 1999 yılındaki raporuna göre olası 6,5 büyüklüğünde bir depremde, 11 merkez ilçede, 19 bin 538 kişinin hayatını kaybedebileceği, 1 milyon 474 bin 785 kişinin açıkta kalabileceği tahmin edilmiştir. Bugün itibarı ile İzmir'in yapı stokuna baktığımızda yapıların yaklaşık yüzde 65'inin kaçak ve gecekondulardan, geri kalanın yüzde 50'ye yakınının deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılardan oluştuğunu görüyoruz. İzmir yaklaşık yüzde 20'ler civarında sağlıklı konut stokuna sahiptir" şeklinde konuştu. İzmir'in depreme hazır olmadığını dile getiren Nasır, İstanbul ve İzmir'in depreme yönelik çalışmalarını karşılaştırarak İzmir'in gerekli çalışmalara henüz başlamadığını belirtti. 

Necip Nasır: İzmir depreme hazırlıklı değil!

DEPREM, SİYASET ÜSTÜ BİR KONU

Nasır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyelerce yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi'nde 308 adet konut, 33 adet iş yeri ve Bayındır ilçesi Hatay Mahallesi'nde 147 adet konut ve beş adet iş yeri olmak üzere şu ana kadar 455 konut, 38 iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesince yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi'nde 422 adet konut, 40 iş yeri, Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi'nde 130 adet konut, 13 adet iş yeri olmak üzere 552 konut ve 53 iş yeri çalışmalarının sürdüğünü anımsatan Nasır, "Deprem değil, dayanıksız binalar öldürür. "Bu hayati mesele siyaset üstü bir meseledir. Kentsel dönüşümle ilgili yapılacak her türlü çalışmada hükümetçe desteklenmesi gereken her konuda, iktidar milletvekilleri olarak bizler ve il başkanımız 7/24 üzerimize düşen göreve hazırız. İzmir'in dönüşümü için, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

'MAZERET ÜRETTİLER'

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, "Biz yerel iktidara mazeret bırakmama eğilimindeyiz. Biz elimizden geldiğince destek olduk, onlar mazeret ürettiler. Biz koordinasyonu artırarak başkanın ilk hizmet yılında bütün problemlere çözüm üreterek mazeret bırakmadan hizmet etmesini arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Tunç Soyer: Deprem master planı için destek vermeye hazırız!

Hasan Kalyoncu: İzmir’de fay hattı üzerindeki yerleşim yerleri taşınmalı!


Geri Dön