20 / 04 / 2024

Nef 2 Haliç revize edildi, Aralık 2013'de teslim edilecek!

Nef 2 Haliç revize edildi, Aralık 2013'de teslim edilecek!

Firma: Timur Gayrimenkul

Timur Gayrimenkul, tarihi yarımadanın siluetinin korunması kapsamında yüksekliklerin sınırlandırıldığı 10 ilçeden biri olan Eyüp’te başlattığı Nef 2 Haliç projesini 4 ayda revize etti



Nef 2 Haliç projesini 4 ayda revize etti, yeni projenin ruhsatını 31 Mayıs’ta alarak inşaata başladı


Timur Gayrimenkul, yeni projenin ruhsatını 31 Mayıs’ta alarak inşaata kaldığı yerden başladı. 288 konutluk projede blokların yüksekliğini 60 metreden 35 metreye düşüren şirket, 4 bloklu yeni projeyi 6 ay gecikmeli olarak Aralık 2013’te tamamlayacak. 206 adetlik satışın yapıldığı projede sadece 11 kişi, projeden parasını alarak ayrıldı 


Levent’te inşa ettiği Nef Flats163 projesi ile ev sahiplerine sinemadan playstation odasına 24 farklı sosyal aktivite alanını kiralayarak ilk kez ‘kullandığı kadar aidat’ ödeme imkanı getiren Foldhome sistemiyle tanınan ve Kemerburgaz’dan Kağıthane’ye bir dizi projeye başlayan Timur Gayrimenkul, ‘Nef 2 Haliç’ projesini siluet tartışmaları sonrası revize etti ve çalışmalara yeniden başladı.


Ağustos 2011’de tarihi yarımadanın siluetinin korunması ile ilgili olarak Zeytinburnu’ndan Bağcılar’a bölgedeki tüm projelerin yüksekliklerine sınırlama getirileceği açıklandığında 288 konuttan oluşan ‘Nef 2 Haliç’ projesinin temeli yeni atıldığı için kısmen şanslı olduklarını söyleyen  Timur Gayrimenkul  Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Mart 2012’de yüksekliklerin 35 metre ile sınırlandırıldığı resmi olarak açıklanınca projeyi yeni duruma göre revize etme kararı aldıklarını ve 31 Mayıs‘ta projenin yeni tasarımıyla tekrar ruhsat alarak inşaata yeniden başladıklarını açıkladı. Projedeki 60 metre olan yüksekliğin 35 metreye indirildiğini söyleyen Timur, “Projenin son halinde E ve F Blok 21 kattan 13 kata, N blok 17 kattan 14 kata düştü ve yeni bir 11 katlı blok eklendi. Bu haliyle 4 bloktan oluşan projede en yüksekte yer alan loft daireler, değişimden etkilendi. Projedeki 11 adet olan loft daire sayısı 7’ye düştü” dedi. Yükseklik düşerken daire tiplerinin çok değişmemesine özen gösterdiklerini kaydeden Timur, “Projenin yüzde 85’inde daire tipleri değişmedi. Geri kalan bölümünde ise kiminde evler biraz küçüldü, kiminde ise biraz büyüdü. Ancak bariz farklılıklar olmadı” diye konuştu. 


SOM, kendi rekorunu kırdı


Revize edilmeden önce yükseklikle ilgili olmayan bir bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, projenin tamamının kaba inşaatını 5 ayda bitirmeyi planladıklarını dile getiren Timur, “Hafriyata devam ediliyor. Proje Mayıs 2013’te tamamlanacaktı, revizyon sonrası Aralık 2013’te tamamlanacak” dedi.


ABD’de İkiz Kuleler’in yanına yapılacak One World Trade Center’ın yanı sıra 811 metrelik dünyanın en yüksek binası Burç Halifa’ye imza atan SOM Mimarlık’ın projeyi 4 ayda revize etmesi de kendisi için bir rekor oldu. SOM’un normalde 1 yıldan daha kısa bir zamanda proje tasarlamadığını söyleyen Timur, “Yeni projeyi ortaya çıkarırken daire tiplerini değiştirmemeye ve projeden beklenilenleri karşılamaya çok dikkat ettik” dedi. Timur, “Tarihi silueti bozmama kararını biz de destekliyoruz ancak bu, bizim dışımızda gelişen bir durum oldu. En çok önemsediğimiz şey ise yaşadığımız sıkıntılı süreci müşterilerimize yansıtmamak, onları mağdur etmemek oldu” diye konuştu. 


360 bin lİradan başlıyor 


İlk tasarımıyla 3 bloktan oluşan Nef 2 Haliç projesi, arkada Nef Suites Haliç 47 projesinin tek bloğu ile birlikte 4 blok olarak gözüküyor. Yüksekliğin 60 metreden 35 metreye düşürüldüğü projenin revize edilmiş halinde ise E ve F Blok 21 kattan 13 kata, N blok 17 kattan 14 kata düşürüldü ve yeni bir 11 katlı blok eklendi. Bu haliyle 4 bloktan oluşan projede dairelerin satışı ise devam ediyor. Toplam 288 konuttan oluşan projede büyüklüğü 76 ile 162 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatları da 360 bin ile 880 bin lira arasında yer alıyor. Ev sahiplerine 24 aktivite alanını saati 5 ile 25 lira arasında bedellerle kiralayarak kendi aidatını belirleme imkanı verdiği Foldhome sisteminin uygulanacağı projede play station odası, mini futbol ve basketbol sahası, trambolin odası, gusto odası, karaoke odası, yüzme havuzu, barbekü alanı, davet salonu, sinema salonu, sanat atölyesi, kişisel gelişim stüdyosu ve misafir odaları bulunuyor. 


Levent’te HOK ile ‘mutluluk ofisleri’ tasarlıyor 


Erden Timur, Foster&Partner’s ile Londra’daki Yeni Wembley Stadı’nı tasarlayan dünyaca ünlü mimarlardan HOK ile 4. Levent’te yeni bir ofis projesinde beraber çalıştıklarını açıkladı. Timur, “Burada ‘mutluluk ofisleri’ konseptiyle yeni bir tasarım geliştiriyoruz. Projenin tüm vaktini ofislerde geçiren çalışanların mutluluğunu sağlamaya yönelik farklı bir özelliği olacak. Detaylarıyla Ekim ayında tanıtacağız” dedi. Metro İstasyonu’na 1 dakika, Büyükdere Caddesi’ne 20 metre mesafede yer alacak projede 4-5 ay önce inşaatın başladığını ifade eden Timur, 30 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir ofis alanından oluşan projede 50-60 metrekarelik modüler ofislerin birleştirilebileceğini kaydetti.


Timur, bitirmeye hazırlandıkları mevcut projeleriyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Haziran 2013’te teslim edilecek Nef Kağıthane projemizin ve Ramazan sonunda teslim edilecek Nef 163’ün tamamı satıldı. Kağıthane’de satışı tamamlanan 300 konutluk Nef 11 projemizin yanında Nef 10 adında bir projeye başlamıştık ve lansman yapmamamıza rağmen geçen ay 20 gün içinde 70 konutun tamamı satıldı. Bu proje Haziran 2014’te tamamlanacak.” 



Yetimhaneyi otele çevirecek dünya devi ile anlaştık


Timur Gayrimenkul, Bebek sırtlarındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkü olan eski Fransız Yetimhanesi’ni yeniden hayata döndürecekleri ‘Bebeköy’ projesine de başlamaya hazırlanıyor. Yetimhaneyi aslına sadık kalarak restore edip otele dönüştüreceklerini, bunun için Amman, Viceroy, Six Senses, Banyan Tree olmak üzere 4 zincirle görüştüklerini hatırlatan Erden Timur, anlaşmanın tamamlandığını, ismi sonbaharda açıklayacaklarını kaydetti. Timur, 68 dönümde gerçekleştirilecek projenin 15 dönümün otel, kalan 40 dönümün ise sosyo-kültürel bir ‘ilham köyü’ olacağını söylemişti. 


‘206 daireyi sattık, yatırımcılar vazgeçmedi’ 


Nef 2 Haliç’teki revizyonun maliyetinin yaklaşık 5.5 milyon lira olduğunu söyleyen Erden Timur, projede 206 adetlik satış yapıldığını, sadece 11 kişinin projeden parasını alarak ayrıldığını belirtti. Timur, “Yatırım amacıyla alanlar projede kaldı, dairesini sadece manzarası nedeniyle alanlar veya ölçüleri bekledikleri gibi olmayanlar iade etti. Yeni proje bizce eskisinden daha güzel oldu” dedi.


Nihal Yuvacan / VATAN


Geri Dön