20 / 05 / 2024

Nefesler tutuldu! Piyasalar seçim sonrası 15 Mayıs’ı bekliyor!

Nefesler tutuldu! Piyasalar seçim sonrası 15 Mayıs’ı bekliyor!

Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikasında ısrarının devam etmesinin olanaksız hale geldiğine işaret eden uzmanlar, iktidara kim gelirse gelsin yeni bir para politikasına ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor.



Dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde son haftayı hareketli geçiren piyasalar, pazartesi gününe odaklanmış durumda. Sandıktan kim çıkarsa çıksın, para politikalarında yeni bir dönem başlayacağına ilişkin öngörüler, hafta boyunca piyasaların dalgalanmasına sebep olurken, Kapalıçarşı'daki tabelalarda dolar 23.48 liraya kadar çıktı. Borsa İstanbul'a ise seçim sonrası ile ilgili yükselen beklentilerle yabancı girişleri damga vurdu. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 8.9 seviyesinde arttı. Borsadaki rallinin lokomotifi olan bankacılık endeksi ise haftayı yüzde 26'yı geçen bir artışla tamamlamış oldu.

Nefesler tutuldu! Piyasalar seçim sonrası 15 Mayıs’ı bekliyor!

İKİLİ KUR DAMGA VURDU

ABD'li yatırım bankaları, seçim sürecinin bitmesi ile beraber yeni dönemde doların güç kazanacağına, buna karşı Türk Lirası’nın kısa vadede değer kaybı yaşayacağına neredeyse kesin gözüyle bakıyor. Orta vadede ise Türk Lirası’nın kaderini para politikalarının nasıl şekilleneceği netleştirecek.

İşte detaylar...


Geri Dön