20 / 04 / 2024

Nesim Ekinci: Mersin imar planları meclisten geçmeli!

Nesim Ekinci: Mersin imar planları meclisten geçmeli!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci: "Kentsel dönüşümün ilk şartı olan 5 binlik imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmeden sektörümüz rahat bir nefes alamayacak." dedi.



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci'nin açıklaması şöyle:


Mersin'in il olarak küresel rekabet içinde bir cazibe merkezine dönüşebilmesi ve kaynaklardan sağlıklı yararlanabilmesi için ulusal kalkınma politikaları ile uyumlu ve üstünlüklü olan sektörlerini öne çıkarması hayati önem taşıyor. 


Umuyoruz, 2016'da hem ülkemiz hem de ilimiz için bu politikalar hızla hayata geçer ve yatırımların önünün açılması, bürokraside karşılaşılan sorunların aşılması ve yatırımların desteklenmesi süreci daha da ivme kazanır. 2015'in inşaat sektörü için çok kötü bir yıl olduğunu söyleyemeyiz. Gerek yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde, gerekse yurtiçi yatırımlarla sektörel anlamda iyi bir yıl geçirdik. 


2016'nın da ekonomik, siyasi ve sosyal atılımlarla sektörümüz açısından iyi geçeceği umudunu taşıyoruz. Tek başına iktidar ile yönetim, ekonomiye olumlu yönde yansıyor. Ekonomisi güven veren Türkiye pek çok yatırımı ülkeye çekiyor. Yeni dönemde 2011 ve 2012 yıllarında yaşanan ivmenin bu sene katlanarak, artmasını temenni ediyoruz. 


Mersinli inşaat sektörü aktörleri olarak kentsel görüntüsüyle çağdaş, estetik ve afet risklerine karşı dayanıklı bir Mersin oluşturmak için biz, her türlü görev ve sorumluluğa hazırız. 


2016 yılında yerel yönetimlerin yapacağı çalışmalar ve hükümetin çıkaracağı kanun ve yönetmeliklerle kentsel dönüşümün hızla hayata geçirilmesi en büyük beklentimiz. Kentsel dönüşümün ilk şartı olan 5 binlik imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçmeden sektörümüz rahat bir nefes alamayacak. İnşaat sektörünün nefes alamaması ise yatırımların ve istihdamın tıkanması anlamı taşıyor. Kaliteli konut üretimini tetikleyecek ve bölgemizi sektörde daha güçlü hale getirecek adımları hızlandırabilmek adına yönetim kademelerindeki Mersinlilerden imar planlarını bir an önce meclisten geçirmelerini istiyoruz. 


Bakış açımızı kalkınma odaklı kullanalım 


Türkiye, yeterli sermaye gücüne ve bu sermayeyi yatırıma dönüştürecek sosyal sermayeye sahiptir. Yeter ki kentlerimize, bölgemize, ülkemize karşı sorumluluğumuzu bilerek girişimci ve evrensel bakış açımızı, kalkınma odaklı kullanalım. Çünkü bölgemizin uluslararası düzeyde tanınırlığı, ekonomiye de 'can simidi' olacak. 


1 Kasım seçimleri sonrasında oluşan hükümette Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın Reform ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev alması bizleri memnun etti. Bundan sonraki süreçte siyasilerin ortak amacı Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğe ve ekonomik sıkıntılara çözüm bulmak olmalı. Siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi, girişimciliğin yeni parladığı Türkiye'de ekonomik büyümeyi de hızlandıracak. Yeni dönemde, ekonominin tam anlamıyla rayına girmesi ile birlikte; inşaat sektörümüzde de önemli bir canlüığın ülke ekonomisine yansıyacağını belirtmek isterim. Bu vesüeyle, 2016'nın her anlamda güçlü Türkiye hedefine ulaşılmasında altın yıl olmasını temenni eder, ulusal, bölgesel ve yerel ölçekte istikrarlı bir dönem düerim. 


Dünya Bölge


Geri Dön