19 / 04 / 2024

Netaş'ın Ümraniye'deki arazisine emlakçılar göz dikti

Netaş'ın Ümraniye'deki arazisine emlakçılar göz dikti

Netaş'ın Ümraniye'deki 100 dönümlük arazisine emlakçılar göz dikti, emlak şirketlerinin arazinin rantı için şirketi alıp kapatmasından korkuluyor



Telekomünikasyon sektöründeki şirketlerin 'babası' olarak görülen Netaş'ın, büyük ortağı Nortel'in şirketteki hisselerini satmak için başlattığı süreç devam ederken, şirketle ilgili her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Netaş'ın Ümraniye'deki 100 bin metrekarelik arazisine göz diken büyük emlak şirketlerinin Nortel'e ait hisseleri almasından endişe duyuluyor. Böyle bir durumda şirketin yönetimini ele geçirecek olan emlak şirketlerinin, Netaş'ın yıllardır sürdürdüğü teknoloji alanındaki faaliyetlerini ikinci plana itmesinden kaygı duyuluyor. Emlakçıların şirketi satın aldıktan sonra araziyi rant merkezi haline getirmek, araziyi sattıktan sonra da şirketin faaliyetlerine son vermek isteyebileceğinden korkuluyor.

ARAZİ İŞTAH KABARTIYOR
Netaş'ın satışı öncesinde çok önemli bir gayrimenkul varlığına sahip olduğu ortaya çıktı. Netaş'ın Ar-Ge merkezinin de bulunduğu Ümraniye'deki 100 bin metrekarelik (100 dönümlük) arazi küresel emlak şirketlerinin iştahını kabartıyor. Şirketin 2009 yılı finansal tablosunda da yer bulan arazi için biçilen değer 70 milyon lira. Arazinin 70 milyon liranın çok üzerinde bir değere sahip olduğu belirtiliyor. Emlakçıların şirketi aldıktan sonra bu araziye gökdelen yapabileceği söyleniyor.

TSK GÖRÜŞ BEKLİYOR
Öte yandan, Türkiye'den ayrılma kararı alan Kanadalı Nortel'in Netaş'taki yüzde 53.13'lük hissesine talip olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı da SPK'dan görüş bekliyor.

Netaş, TSK'ya yıllık 55 milyonluk iş yapıyor
Haberleşme tesis ve teçhizatları üretimi gerçekleştiren Netaş, yurtiçinde başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, Türk Telekom, Vodafone, Avea servis sağlayıcılarla kamu ve özel kuruluşlar için iletişim altyapıları kuruyor. Netaş, TSK'ya yılda 55 milyon liralık iş yapıyor. Bugüne kadar TSK'nın haberleşme altyapısında önemli bir paya sahip olan Netaş, bu yönüyle de stratejik bir şirket olarak görülüyor. Halka açıklık oranı yüzde 31.87 olan Netaş, 2009'da net kârını, geçen yılın göre yaklaşık yüzde 100 oranında artırarak 25 milyon liraya çıkardı. Netaş'ta binin üzerinde personel istihdam ediliyor.
Sabah/Hamdi Ateş


Geri Dön