18 / 04 / 2024

Netflix, New Jersey'deki askeri üsse talip oldu!

Netflix, New Jersey'deki askeri üsse talip oldu!

Netflix, eski bir askeri üssü büyük bir film çekim platosu haline getirmeyi istediğini belirtti. Netflix, New Jersey'deki bu askeri üsse talip oldu



Netflix, eski bir askeri üssü büyük bir film çekim platosu haline getirmeyi istediğini belirtti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; New Jersey'deki Fort Monmouth askeri üs, gelecekte Netflix orijinal yapımları için büyük film çekim platosu haline gelebilir. Fort Monmouth askeri üssü, 2011'de ABD hükümeti tarafından resmen kapatılmıştı. 

Netflix yetkileri, geçen hafta, Fort Monmouth'taki 289 dönümlük alan için teklif verme niyeti olduğunu duyurdu. Birkaç gayrimenkul yatırımcısı, eski askeri üssün 54 milyon dolar değerindeki çok daha küçük bir kısmı için 100 milyon dolardan fazla teklif sundu. Fakat bu anlaşmalar yapılmadı. Bu durumda Netflix'in arazi için ne kadar ödeyebileceğiyle ilgili bir gösterge olabilir. 

Netflix, New Jersey deki askeri üsse talip oldu!

VALİ VERGİ KOLAYLIĞI SAĞLADI

New Jersey Valisi Phil Murphy, Netflix gibi büyük şirketlere vergi kolaylığı sunarak, film yapım merkezleri kurmalarına imkan sundu.

DEV TESİS HEDEFİ

Netflix'in, film çekimleri ve post prodüksiyon çalışmaları amacıyla son teknoloji ürünleriyle donatılmış bir modern tesis kurmayı istediği gündemde. Şirket daha önce New Mexico'daki en büyük film üretim tesisi ABQ Studios'u satın almasıyla dikkat çekti. Şirket New Jersey'deki araziyi satın alıp yatırım gerçekleştirdiği halde, burada kurulacak prodüksiyon stüdyosu Netflix'in ikinci en büyük yeri olacak.

New Jersey Valisi Murphy, gerçekleştirdiği bir açıklamada, Netflix'in Fort Monmouth için teklif verme planının kendisini heyecanlandırdığına dikkat çekmişti. Diğer unsurlara ek olarak, yeni merkezin kurulması New Jersey için çok sayıda iş fırsatı anlamını taşıyor. Şirketin 2018 yılında ABQ Studios merkezinin New Mexico'da yılda bin kişiye yakın istihdam imkanı sunduğu belirtiliyor.

Netflix İstanbul'da ofis açacak!


Geri Dön