25 / 04 / 2024

NEÜ Meram Tıp Fakültesi bu yıl taşınacak!

NEÜ Meram Tıp Fakültesi bu yıl taşınacak!

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinliğinde Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev, fakültenin bu yıl sonu taşınacağı müjdesini verdi.



Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesinde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.


Prof. Dr. Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Prof. Dr. Önder Kutlu, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Özdemir, Meram Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, öğretim üyeleri, doktorlar ve tıp öğrencileri ile aileler katıldı.


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev Konyalılar için önemli bir müjde verdi. “Fakülte bu yılın son çeyreğinde yeni yerine taşınacaktır. Böylece hem bölgemize kaliteli ve bilimsel bir sağlık hizmeti vermiş olacağız hem de akademisyenler, hastaların dokümanlarından bilimsel çalışmalar yapabilecek” diyen Vatansev ülke gündemiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 70 düvel dahi Türkiye’nin üzerine gelse milletin yılmayacağını vurgulayan Vatansev, devletimizin dimdik ayakta duracağını belirtti.


Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca ise konuşmasında, ülkemizin ve dünyanın oldukça önemli günlerden geçtiğini söyledi. Karaca, “Bu durum çerçevesinde biz hekimlere de ayrı görevler düşüyor. Sıkıntıların olduğu yerde hekim olmak zorunda. Gerek savaş hallerinde gerekse psikolojinin bozulduğu ortamlarda hekim mutlaka orada var. Hekim çelikten bir psikolojiyle o ortamda varlığını devam ettirmek zorunda” dedi.


Pusula


Geri Dön