27 / 04 / 2024

Selçuklu Tıp Fakültesi yeni binasına taşındı!

Selçuklu Tıp Fakültesi yeni binasına taşındı!

Selçuklu Tıp Fakültesi inşaatının tamamlanamaması nedeniyle eğitimlerini 7 yıl boyunca Meram Tıp Fakültesi'nde sürdüren öğrenciler, 5 Ekim'den itibaren yeni binalarında taşınacak



SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, yaptığı açıklamada, fiziki ve teknolojik yapısı ile Türkiye'nin sayılı tıp fakültelerinden biri haline gelen Selçuklu Tıp Fakültesinin resmi açılış töreninin de yakında yapılacağını ifade etti. Fakülte içerisinde 100 kişilik bir bilgisayar laboratuvarı, 240 kişilik 3 anfi, 12'şer kişilik 11 adet tıp eğitimi ve bilişimi odası, 3 ortak öğrenci laboratuvarı ile temel bilimler alanında araştırma yapılabilecek 12 adet laboratuvar bulunduğunu belirten Okudan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin eğitiminde büyük öneme sahip olan kadavra havuzu da son sistem teknolojiyle donatıldı. Modern bir şekilde dizayn edilen 60 öğretim üyesi odasının öğrencilerin eğitim gördüğü anfilerin bir alt katında bulunması da hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler için büyük şans. Ayrıca öğrenciler kampüsteki merkez kütüphaneden yararlanabilecekleri gibi fakülte bünyesinde oluşturulan kütüphane de eğitim-öğretimin başlaması ile hizmete girecek. Kısacası yeni fakültemizin her yönü ile eğitim-öğretim yılına hazır durumda olduğunu söyleyebiliriz."

Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut iseilk öğrencilerini 2002 yılında kabul ettiklerini ancak Selçuklu Tıp Fakültesi inşaatının bitmemesi nedeniyle eğitim-öğretim çalışmasını Meram Tıp Fakültesi bünyesinde sürdürdüklerini hatırlattı. Öğrencilerin 5 Ekimden itibaren kendi binalarında eğitim görmeye başlayacaklarını ifade eden Karabulut, bu yıl yeni kayıt yaptıran 130 öğrenci ile birlikte toplam öğrenci sayılarının 450'ye ulaştığını kaydetti.
AA


Geri Dön