23 / 04 / 2024

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından 6 mahalleyi kapsayan 'Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tespit ve ölçüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Belediye ekiplerinin hak sahipleri ile bire bir görüşmelerde bulunmaya başlamaları bekleniyor.



Kale ve çevresinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından şehir için daha büyük öneme sahip bulunan merkez kentsel dönüşüm çalışmaları için ölçüm ve tespit çalışmalarının sonlarına gelen belediye ekiplerinin önümüzdeki günlerde hak sahipleri ile bire bir görüşmelerde bulunmaya başlamaları bekleniyor. Nevşehir Belediyesi tarafından 6 mahalleyi kapsayan 'Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tespit ve ölçüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. 


Şehir merkezinde modern ve çağdaş kenti ilik değerlerinin daha etkin bir şekilde uygulama alanı bulması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Karasoku,20 Temmuz, Herikli, Hacı Rüştü, Kapucubaşı ve Kaıımpaşa Mahallelerinde toplam 300 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi gereğince, tespit ve ölçüm çalışmaları için gerçekleştirilen ihaleyi alan firmanın çalışanları, bu kapsamda projenin uygulanacağı 300 bin metrekarelik bir alanı kapsayan bölgede, hak sahiplerine ait konut, arsa, iş yeri ve diğer müştemilatın tespit ve ölçüm çalışmalarını iürdürüyor. 3 aylık süre içerisinde tamamlanması planlanan bu çalışmalarda Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü ekipleri de kontrollerini sürdürüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bölge için yeni proje taslakları oluşturularak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(T0Kİ) ile yapılacak görüşmeler ışığında, hak sahipleri ile görüşmeler başlayacak. 



Kapadokya Muşkara Haber


Geri Dön