26 / 04 / 2024

New York’ta Sting’e komşu olmak isteyen Türkler kim?

New York’ta Sting’e komşu olmak isteyen Türkler kim?

Ünü Türkiye sınırlarını çoktan aşan iç mimar Şafak Çak Sting’in New York Walker Tower’daki evinin bir bölümünü tasarladı. Sting, Cameron Diaz, Gisele Bündchen gibi ünlüler daire satın alınca jet sosyete de gözünü buraya dikti...




Ünü Türkiye sınırlarını çoktan aşan iç mimar Şafak Çak’ın, bir süre önce Sting’in New York Walker Tower’daki evinin bir bölümünü tasarladığını herhalde bilmeyen yoktur. 1931 yılında inşa edilen binayı birkaç yıl önce Michael Stern satın almış ve 55 daireli bir apartmana dönüştürmüştü. Sting, Cameron Diaz, Gisele Bündchen gibi ünlüler daire satın alınca dünya jet sosyetesi de gözünü buraya dikmişti.


45 MİLYON DOLARA DAİRE


Hafta içi Şafak Çak ile Ece Şirin’in bir davetinde karşılaştık. “Nasıl, Sting yerleşti mi evine” diye espriyle sorunca başka havadisler aldım. Türkiye’den birçok işadamı ve sanatçı, bu binadan daire almak için görüşme halindeymiş. Görüşme yapan üç Türk aileden söz etti Şafak Çak. Hatta bunlardan biri şarkıcıymış. Kimler olduklarını öğrenmek için ısrar ediyorum ama Sting’in 35 milyon dolarlık evini tasarlayan ve ünlü İngiliz şarkıcıya Türk hamamı yapan tasarımcıya bile kimlerle görüştüklerini söylememişler. Gizlilik prensibi...



Daire fiyatlarının 10 milyon dolardan başladığı ve 45 milyon dolara kadar çıktığı binanın yüzde 75’i çoktan satılmış. Ciddi alıcı olanların acele etmesinde fayda varmış. Binayı dünyanın ünlü simaları arasında popüler kılan ise 60 santimetre kalınlığındaki ses geçirmez duvarları. Tabii sadece bu değil! Örneğin Sting’in 23’üncü kattaki 5 odalı dairesi 360 derece Manhattan manzarasına sahip.


Şafak Çak, Sting’in dairesiyle başlamıştı ama… Daha sonra eli, binanın pek çok yerine uzandı. Binanın pek çok yerinde Türk mermerleri kullanıldı. Örneğin Sting’in bütün lavaboları Afyon mermeri ve ana banyo harici diğer banyolardaki taşlar Muğla beyaz mermeri. Binanın giriş lobisinde ise Burdur bej mermeri var.


HEDEFİNDE BEYAZ SARAY VAR


Beyonce, Paris Hilton, Kelly Rowland, Jay-Z, Jessica Alba gibi yıldızlara yaptığı tasarımlarla tanınan Şafak Çak’a sıradaki hedefini soruyorum. Oldukça iddialı! 2015 yılında Beyaz Saray’a Osmanlı ve Selçuklu çizgilerini taşıyan bir mobilya tasarlamak istediğini söylüyor.


Paris’te bir  Türk tasarımcı


Avrupa’nın en önemli mağazalarından biri olan Galeries Lafayette, Türk tasarımcı Hande Çokrak’ın markası Maid In Love’a kapılarını açmıştı. Bu güzel haberi, ne yazık ki tesadüfen öğrendim. Marka Konferansı’nın galasında karşılaştığım Hande Çokrak, heyecanla Lafayette’in Paris’teki ikonik mağazasındaki sergisinden söz etti. Paris’e giden turistlerin uğramadan dönmediği iki yerden biridir Lafayette. Diğeri tabii ki Eyfel! Japon turistler için bir de Louis Vuitton var.



Sözcü





Geri Dön