19 / 04 / 2024

New York'taki 18E59th Street Residences'ı Tabanlıoğlu tasarlayacak!

New York'taki 18E59th Street Residences'ı Tabanlıoğlu tasarlayacak!

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şeref Oğuz bugünkü yazısında Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Murat Tabanlıoğlu ve Madison Equities'in sahibi Robert Gladstone ile yaptığı konuşmayı ele aldı. İşte o yazı...



Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM Gayrimenkul Fuarı'nda Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Murat Tabanlıoğlu ve Madison Equities'in sahibi Robert Gladstone ile bir araya geldik.


Gladstone, geçen yıl Tabanlıoğlu Mimarlık'ın davetiyle Türkiye'ye gelmiş. İstanbul'da farklı projeleri gezmiş. New York'taki 18E59th Street Residences'ın mimari tasarımını Tabanlıoğlu'nun yapmasını istemiş.


150 MİLYON DOLAR

Sohbetimizde New York'taki projenin İstanbul'daki Levent Loft'a benzeyeceğini anlatan Tabanlıoğlu, "New York'taki proje, onun gökdelene dönüşmüş hali olacak" diyor. Gladstone da projenin Manhattan için yeni bir soluk olacağını savunuyor. Projenin yatırım değeri 150 milyon dolar.


BEYNİMİZİ SATIYORUZ

Tabanlıoğlu, mimarların yurtdışında iş yapmasının ne anlama geldiğini şöyle anlatıyor: "Biz, yatırım yapmak için yurtdışına para, kaynak götürmüyoruz. Beynimizi satıyoruz. Yurtdışındaki projelerde öncelikle Türkiye'deki ürünlerin, markaların yer almasına özen gösteriyoruz." Tabanlıoğlu, New York'taki yeni projede de aynı tutumu sürdüreceklerini kaydediyor. Gladstone da "Mimarımıza uyar, istediği ürünü kullanırız" diyor.


Tabanlıoğlu Mimarlık'ın ortağı Melkan Gürsel de Türkiye'nin mimari üretimin rüzgârıyla, malzemesi ile birlikte inşaat knowhow'ını ihraç potansiyelini artırdığına dikkat çekiyor.

Öyle görünüyor ki, dış cephe alüminyumundan cammobilya ve mermere kadar birçok Türk ürünü 18E59th Street Residences'la New York'a gidecek.


Sabah/Şeref Oğuz


Geri Dön