24 / 04 / 2024

New York'taki Türkevi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

New York'taki Türkevi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, New York'taki Türkevi'nin inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Bakan Çavuşoğlu, "Tasarruf dönemine rağmen dünyadaki en büyük misyonumuzu New York'ta inşa ediyoruz. 10 katlı Türkevi'nin yerine, araziyi de genişleterek 3 bodrum kat ve 32 kat şeklinde Türkevi'nin inşaatı önümüzdeki yıl bitecek. Şu anda inşaat yüzde 90 tamamlanmış durumda" açıklamasında bulundu.

New York taki Türkevi inşaatının yüzde 90 ı tamamlandı!

Yaklaşık 30 yıl önce eğitim için New York'a gittiğinde Birleşmiş Milletler (BM) binasının karşısında 10 katlı Türkevi binasının olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, o zaman Türkiye'nin misyonlarının yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Bangladeş'in misyonlarının da olduğuna dikkat çekti. 

Çavuşoğlu, "Bu bile Türkiye ile Bangladeş arasındaki kardeşliği ve dayanışmayı gösteriyor. İnşallah kardeşim Abdul Momen'le birlikte Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakan Şeyh Hasina'nın liderliğinde ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için çok çalışacağız. Allah nasip ederse 2021 yılında Sayın Cumhurbaşkanı'mız da kardeş Bangladeş'i ziyaret etmeyi planlıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!


Geri Dön