29 / 03 / 2024

New York'taki Türkevi 2021 yılına kadar tamamlanacak!

 New York'taki Türkevi 2021 yılına kadar tamamlanacak!

New York'taki Türkevi'nin 2021 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni Türkevi'nde incelemelerde bulundu.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  ABD temasları kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkez Binası'nın karşısında inşası devam eden yeni Türkevi'ni inceledi. 

Bakan Çavuşoğlu, New York'ta sembol binalardan olmaya aday Türkevi inşaatına ilişkin bilgi aldı.

 
Yeni Türkevi'nin temeli geçen yıl eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılmıştı.

Erdoğan temel atma töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti:

"Başbakan olduğum dönemde burası bize yetmez, daha büyük bir yere kavuşmamız lazım diye bir gayretin içerisine girdik. Şu anda üzerinde bulunduğumuz kısmı, arkadaki duvara kadar olan bölümü böylece eski Türkevi binasına katmış olduk. Bunun bize artı olarak kazandırdığı farklı bazı avantajlar da var. Tüm aşamalarıyla yakından ilgilendiğim bu projenin bir an önce tamamlanarak hizmete gireceğine inanıyorum. Bunun için de Türkevi, Amerika'da yaşayan on binlerce vatandaşın yanında, dost ve kardeş olarak gördüğümüz tüm halklara da hizmet verecektir.”


Yeni Türkevi binası New York'un sembol binalarından olmaya aday


Yurt dışındaki en büyük yatırımlarından olan yeni Türkevi, New York'un sembol binalarından biri olmaya aday.

Türkevi binası yaklaşık 20 bin metrekare alana sahip olacak. Binanın 171 metre yükseklikle de hemen karşısındaki BM, yanındaki UN Plaza ve ABD'nin BM Daimi Temsilciliği binaları bulunuyor. 
 
16 Mayıs'ta yapım sözleşmesi New York'ta taraflar arasında imzalanan binanın, 2021 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

 


Geri Dön