04 / 05 / 2024

NFT'lerde telif ayrıntısı!

NFT'lerde telif ayrıntısı!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, NFT'ler ve telif hukuku ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda telif hukuku ve NFT'lerin yerini anlattı. 



NFT'LERİN ETİKETİ

Bir NFT pazar yerini ziyaret ettiğinizde incelediğiniz eserin tüm geçmişini tek bir blokzincir kontrolü ile görebilmeniz mümkündür. Nasıl stabil koinlerin kontrol edilebilirliği ve izlenebilirliği günümüzde devletlerin elde etmeyi amaçladığı tüm özellikleri içeriyorsa, NFT'ler de sanat eserleri ve sanatçıların yaşadığı birçok sorunu çözebilecek özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Bir NFT'yi blokzincirde kontrol ederek tüm geçmişini, sahiplerini ve fiyat değişimlerini izlemek mümkündür. Bu sayede eserlerin orijinalliği konusundaki şüpheler de son bulacaktır.

NFT lerde telif ayrıntısı!

Günümüzde en değerli NFT koleksiyonları arasında yer alan “Crypto Punks" eserleri de kopyalanabilmektedir. Ancak bu eserlerin gerçek olup olmadığını anlamak için eserin blokzincir kayıtlarına bakmamız yeterli olacaktır. Tüm bunların yanında sanatçıların sonraki satışlardan da eser üreticisi olarak pay almasını sağlayan akıllı kontrat yapısı, dijital sanatı ve dijital sanatçıları gelenekselden öne çıkaran özellikler arasında yer almaktadır.

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kripto paraya yasal düzenleme geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön