28 / 03 / 2024

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi için 1.700 yapı yıkıldı!

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi için 1.700 yapı yıkıldı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1700 eski yapının yıkıldığı Kentsel Dönüşüm Alanında 20 bin kişiyle kat karşılığı sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Bu durum vatandaşımızın, belediyemize olan güveninin net bir göstergesidir” dedi.




Niğde Belediyesi,  TOKİ  ile birlikte yürüttüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Alanında 1700 eski yapının yıkımını gerçekleştirdi. 20 bin kişiyle kat karşılığında sözleşme yapılan proje kapsamında, eski binaların yıkıldığı bölgelerden 10 bin kamyon enkaz taşındı.


121 hektar alanda 6 bin konut ve 900 işyerinin yapılacağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 38 kilometreyi bulacak olan yol yapım çalışmaları devam ederken, aynı bölgede 180 kilometre uzunluğunda yeni altyapı ve 300 bin metrekare yeni rekreasyon alanı yapılacak.


1700 ESKİ YAPI YIKILDI


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte Türkiye genelinde sürdürülen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin Niğde’de devam ettiğini söyledi. Niğde’nin vizyonuna önemli katkı sağlayacak olan proje çerçevesinde 1700 eski yapının yıkıldığını açıklayan Başkan Akdoğan, “Kentsel Dönüşüm Projesi alanında, kullanılmayan metruk binalar ve kullanılan fakat proje kapsamında yıkılması gereken binalar yıkıldı. Şu anda yıkılan eski ve metruk binaların yerine modern ve kullanışla binalar yükseliyor. İkamet ettikleri konutları yıkılan hemşehrilerimizin kira ücretlerini de ödüyoruz. Bu ödemeler, vatandaşlarımız yeni evlerinin anahtarlarını alana kadar sürecek” dedi.


20 BİN KİŞİYLE SÖZLEŞME


Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, proje alanında ev ve arsası olan 20 bin kişiyle kat karşılığında sözleşme yapıldığını da belirterek, “20 bin kişiyle sözleşme yapmış olmamız, vatandaşlarımızın belediyemize ve bize olan güveninin bir göstergesidir. 1700  konutun yıkılması ve 20 bin kişiyle sözleşme yapılıyor olması, küçümsenecek bir olay değildir” diye konuştu.


BİNALAR YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR


Bu arada 3 mahalleyi kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi alanında bir yandan eski binaların yıkımı gerçekleştirilirken diğer yandan da binalar yükselmeye devam ediyor. 6 bin konut ve 900 işyerinin yapılacağı alanda 3 cami, 3 okul ve sosyal donatı alanları yapılacak. Proje kapsamında 38 kilometre yol yapılacak. İmam Hatip Meydanı’ndan Niğde Evleri bölgesine kadar olan alanda 35 metre, 25 metre ve 15 metre genişliğinde bulvar ve caddeler açılacak. 180 kilometre uzunluğunda yeni altyapının yapılacağı bölgede, 300 bin metrekare rekreasyon alanı yapılacak.”



Niğde Belediyesi



Geri Dön