25 / 04 / 2024

Nihat Dönmez: Konut markalarının simyası!

Nihat Dönmez: Konut markalarının simyası!

Site Yönetimleri Koordinatörü Nihat Dönmez, konut markalarının satış, imalat ve site olmak üzere 3 ayağı olduğunu belirtiyor...



Konut markalarının üç temel ayağı vardır: Satış& Pazarlama-İmalat-Site Yönetimleri. Bu departmanları incelediğimizde ;  maddenin üç hali bu yapının simyasına  şu şekilde yansır:


Satış &Pazarlama : Gaz

İmalat: Katı

Site Yönetimleri:Sıvı


Satış& Pazarlama  süreci , satışını tamamlar ve gaz olup uçar. İmalat , ciddi projeleri hayata geçirir ve fiziki olarak katılaşıp kalır… Site Yönetimleri ise canlıdır , likit olarak akar gider… 


Bu likidite markayı vezir de ,rezil de edebilir. Çünkü  sosyal yapısı ile çalkantıya açık özeliktedir. Bu likiditeyi bir şekilde doğru yatağında doğru eğimde yüksek sakinler memnuniyeti ve sürdürülebilir  emlak değeri  debisinde  akıtmak gerekmektedir. Bu likit akmadığı sürece yosunlaşır,  kurtlanır , hatta kokar…


Bu likidin kenar bentlerini belirlemek gerekir: Bu bentler hukuki ve mali özellikte olmalıdır. Bu bentler sınırlamalardır: Her yapılan iş hukuki çerçevede ve denetlenebilir mali süzgeçten geçirilmelidir.


Bu likidin içinde huzur balıklarının yaşayabilmesi için güvenlik , temizlik, teknik, peyzaj ,idari yönetim beceri mineralleri bol ama kaliteli ve hukuki-mali maksadı aşmayacak oranlarda olmalıdır.


Bu suyun sakası ,Yönetim Kurulu adına  Site Müdürüdür. Bu sakalık , vekilliğin vekilliğidir. Bu yük ağırdır. Bu yük tek başına kaldırılamaz özelliktedir. Bu ağırlığı delege etmek profesyonelliğin gereğidir:


Site Müdürü , Yönetim Kurulu vizyonu istikametinde   ; daha temiz , daha güvenli , daha bakımlı , sakinlerin kendini daha özel hissedebileceği bir yaşam atmosferi oluşturmak için personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgenini çok iyi senkronize ederek optimal maliyetlerle komşuluk hukuku içinde bir yaşam atmosferi oluşturmalı ve bu atmosferle sürdürülebilir “Sakinler memnuniyeti ve yükselen emlak değerini ” beslemelidir.


Site Yönetimleri istikrarsız seçimlerle zedelenmemeli , bu seçimlerden dolayı prosedürler ve operasyon yap-boz sürecine mahkum edilmemelidir. Aksine bir süreç emlak değerini negatif yönde etkileyecektir.  Sonuçta site yönetimleri bir yaşam tercihi veya tarzı değil ; çeşitli yaşam tarz ve kültürlerinin bir arada yaşayabileceği  , malikler birliği mutabakatı zemini oluşturma hukuki tanımlı bir çabadır.


Site yönetimleri ; her türlü icraatını hukuki ve mali mevzuat çerçevesinde , seçim kazanma kaygısı taşımadan yapmalıdır. Bunun tek yolu da , imalatçının marka standartlarını amatör heyecanla koruyup , geliştirip , bunları sakinlere anlatabilecek  akademik bilgili –saha tecrübeli kadroları oluşturup , bu kadroları her şekilde desteklemesi ile mümkündür.


Site Yönetimleri Koordinatörü


Nihat DÖNMEZ


www.siteyonetimleridergisi.com


Geri Dön