29 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci: Seçim sonrası vizyon projeler hız kazanacak!

Nihat Zeybekci: Seçim sonrası vizyon projeler hız kazanacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Seçim sonrası Kanal İstanbul, 3. havalimanı, 3. köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak."



Hükümet, büyüme ve istihdam artışını sürdürecek, cari açık ile enflasyonu düşürecek politikalara 1 Kasım'dan sonra yeniden hız verme hazırlığında. Seçim sonrasında ekonomide atılım dönemini yeniden başlatacaklarını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bu dönemi "harman zamanı" olarak nitelendirdi.



Ekonomide ertelenen birçok konunun yaşama geçirileceğini söyleyen Zeybekci, "Kaybettiklerimizi 2016'da fazlasıyla telafi edeceğiz. İhracattaki artışı 2023 hedefleri için devam ettirmeliyiz. Bütçe fazlası veren, ekonomisi en hızlı büyüyen yedinci ülkeyiz. Tasarruf oranlarında artış yaşanıyor. 2 Kasım'dan itibaren ertelenen her şey yapılacak ve yüzde 5 büyüme hedefi yakalanacak" dedi.


Yeni dönemde ekonomi yönetiminin listesinin ilk sırasında yoksulluğun ortadan kaldırılması var. Ayrıca Kanal İstanbul, Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü gibi vizyon projeler hız kazanacak. Her yıl 400 bin işsize yönelik aktif iş gücü programlarına katılım sayısı artırılacak. Seçim sonrasında ayrıca iş fırsatları çeşitlendirilecek. Ağır, tehlikeli işler ve tarlada çalışan çocuk kalmayacak. Sosyal yardım alanlara yönelik iş danışmanı sayısı artırılacak.


Yeni Akit


Geri Dön