16 / 04 / 2024

Nijerya Lagos'a yüzen okullar inşa edildi!

Nijerya Lagos'a yüzen okullar inşa edildi!

Nijerya, Lagos'taki Makoko halkı için yüzen okullar inşa edildi. Kentsel dönüşümü amaçlayan proje, NLE adlı mimarlık kuruluşu tarafından yürütüldü. Üç katlı yapılar, 256 plastik varilin üzerine yapıldı.



Nijerya, Lagos'taki Makoko halkı için yüzen okullar inşa edildi. 



Nijerya Lagos a yüzen okullar inşa edildi!



Kentsel dönüşümü amaçlayan proje, NLE adlı mimarlık kuruluşu tarafından yürütüldü. 



Nijerya Lagos a yüzen okullar inşa edildi!



Üç katlı yapılar, 256 plastik varilin üzerine yapıldı. Enerjiyi, güneş de etkilenmiyor. 




Nijerya Lagos a yüzen okullar inşa edildi!



Yüzen panellerinden elde eden okullarda eğitim yüzen okullar, su alan 100 öğrenci ise seviyelerindeki değişimlerden hallerinden çok mutlu. 



Posta




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Nijerya'nın Makoko halkı nehirde kazıklar üzerine inşa edilmiş evlerde balıkçılık yaparak hayatını geçiriyor. Bu Nijerya'da alışılmış bir durum ancak 100 bini aşkın insan şimdilerde yenilikçi bir mimari projeye şahit oluyor.


Nijerya'nın Makoko halkı nehirde kazıklar üzerine inşa edilmiş evlerde balıkçılık yaparak hayatını geçiriyor. Bu Nijerya'da alışılmış bir durum ancak 100 bini aşkın insan şimdilerde yenilikçi bir mimari projeye ev şahit oluyor.


Proje gelişmekte olan ülkelerde mimari dönüşümü amaçlayan NLÉ adlı kuruluş tarafından yürütülüyor. 100 öğrenci kapasiteli bu okul, bölge ihtiyaçlarını ve potansiyelini ortaya koyabilecek bir prototip teşkil ediyor.


256 plastik duba üzerinde konumlanıyor


256 plastik dubanın üzerinde yüzen üçgen prizmalar şeklinde tasarlanmış üç katlı yapılarda malzeme olarak yerel kaynaklardan elde edilmiş tahtalar kullanılıyor ve yapıların en güzel özelliği ihtiyacı olan enerjiyi çatısındaki güneş panellerinden sağlıyor olması. Bunun yanında, yağmur suları da tuvaletlerde değerlendiriliyor.



Yeni Şafak


Geri Dön