29 / 03 / 2024

Niksar Kalesi'ndeki surlardaki onarım çalışması tamamlandı!

Niksar Kalesi'ndeki surlardaki onarım çalışması tamamlandı!

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi'ndeki surların bir bölümünde yıkılma riskine karşı yürütülen çalışma tamamlandı



 Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi'ndeki surların bir bölümünde yıkılma riskine karşı yürütülen çalışma tamamlandı. 

     Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2010 yılında kalenin dörtte birlik diliminin restore edilmesinin ardından kar ve yağmur sularından dolayı güney yamacında çatlaklar oluşan surlar, restorasyonu yürüten firma tarafından yıkılarak yeniden yapıldı. 

     Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin zamanında yaptığı müdahaleyle kar ve yağmurdan etkilenen surların yıkılarak aslına uygun şekilde yeniden yapıldığını söyledi. 

     Yeni yapılan surlara su tahliye boruları eklendiğini belirten Yadigar, ''Konuya sahip çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Tokat Valimize, Niksar Kaymakamımıza Niksar halkı adına şükranlarımızı sunuyorum'' dedi. 

     Restorasyon nedeniyle 2 ay boyunca kaleyi ziyaretçi ve yol trafiğine kapattıklarını aktaran Yadigar, şöyle konuştu: 

     ''Kale ziyaretçi ve yol trafiğine açıldı. Bugün artık Niksar Kalesi, özellikle kültür turizmi çerçevesinde gelecek ziyaretçilere açıktır. Artık kale kalan dörtte üçlük diliminin tamamlanmasını beklemektedir. Bu konuda Niksarlı Tokat Milletvekilimiz sayın Dilek Yüksel hanımefendinin, Tokat milletvekillerimizin konuya sahip çıkmasını bekliyoruz. Niksar Kalesi'nin restorasyonun tamamlanması demek, Orta Karadeniz Bölgesi'nde bir turizm hareketliliği demektir.'' 

     Yadigar, kaleye ıhlamur fidanları diktiklerini sözlerine ekledi. 

     AA


Geri Dön