23 / 04 / 2024

Nilüfer, Avrupa'da da marka haline geldi!

Nilüfer, Avrupa'da da marka haline geldi!

Görevde 16 yılını dolduran Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçeyi daha ileriye taşıyacak projeleri anlattı, "Nilüfer, Avrupa'da da marka haline geldi" dedi.



Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 16 yılını dolduran Başkan Mustafa Bozbey, düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısında Nilüferi daha ileriye taşıyacak projeleri anlattı. Nilüfer'in Avrupa markası haline geldiğini söyleyen Bozbey, hazırladıkları 5 kamusal alan planını onaylamayarak rafta tutan Büyükşehir Belediyesi'ne de tepki gösterdi. 


Bozbey, 1999 yılında, "kent yöneticisi" olarak göreve başladığı ilçede geçen süreçte yaşanan değişimleri sunumla anlattı. Her çalışmada önce insan ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Bozbey, hayata geçirmek istedikler kamu yararına olacak çok sayıda projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi engeline takıldığını söyledi. Bozbey, "Biz de diyoruz ki alınan kararlar geriye doğru işlemez geriye dönük karar alamazsınız. Onun için yaptıkları yanlıştır" dedi. Orhaneli Yolu üzerindeki yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan için proje hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi'ne sunduklarını belirten Bozbey şöyle devam etti: "Çamlıca Doğa Parkı'nı talep ettik ama yanıt alamadık. Bizim Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yıllardır rafta bekleyen planlarımız var" dedi. 


MARKA PROJELER 


Nilüfer Arena Projesi ve FSM Bulvarı ile ilgili planın da Büyükşehir Belediyesi engeline takıldığını söyleyen Bozbey, en önemli projelerden biri olan Ekokent projesinin de bekletildiğini belirtti. Ekokent Projesi'nin kente marka değeri katacağına dikkat çeken Bozbey şöyle konuştu: "Sizi başkaları başka yerlerde anlatırsa siz markasınız, tıpkı Nilüfer gibi. Nilüfer bugün Avrupa'da da Türkiye'de de markadır, marka modelidir. Ama bu proje hakikaten bu kenti markalaştıracak bir projedir. İşte tozlu raflarda reddedildi geçti. 


J J Bunun siyaseten yapıldığını düşünüyorum ben. Bunlar kamu alanıdır. Yani kamu alanı olduğu için bunları paylaşıyorum. Nilüfer'in Nilüferli'nin hizmette arzu ettiği bu yerlerin bir an önce faaliyete geçmesi adına söylüyorum. Kentin geleceğini düşünerek sorumluluk çerçevesi içinde seçilmiş insanlar olarak bir araya gelerek bunların üstesinden geliriz. Bizi kent ve kentli ilgilendirir. Aııkara'daki siyasiler değil" diye konuştu. 


'FÂZLA SANAYİYE HAYIR' 


Niliifer'de 11 sanayi bölgesi bulunduğunu kaydeden Bozbey, "Nilüfer önemli bir sanayi merkezi ancak biz daha fazla sanayiye 'hayır' diyoruz. Çünkü Bursa, Ankara-İzmir istikametindeki yola paralel bir gelişme sergiliyor. Bu yüzden ulaşım sorunu çözülemiyor, altyapı sorunu başlı başına kendini gösteriyor. 

Yaşanabilir kentlerde bir ölçek vardır, Bursa'nın ölçeğinin sınırı da hemen hemen taşmaktadır. 

Daha fazla sanayiye Bursa'da ihtiyaç yoktur. İlave sanayi bölgelerinin açılmasıyla İstanbul sanayisinin Bursa'ya aktarılmasına Bursa'nın sanayicilerinin 'dur' demesi lazım" şeklinde konuştu. Bozbey konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bugün Nilüfer bizim için önemli, bir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak Bursa da bizim için önemli. 

Büyükşehir Belediye Başkanı için Nilüferde önemli Bursa'nın her yeri önemli. Bu anlamda burada oluşacak, ya da kentin başka yerinde oluşacak konularla biz bilgi birikimimizi paylaşmaya, önerilerimizi sunmaya, özellikle kentin markalaşma yolunda ilerlemesi için katkımızı sunmaya hazırız." Bozbey, 16 yıl önce göreve geldiğinde ilçede spor tesisi, kültürevi, kütüphane, bisiklet yolu olmadığını, park ve koşu yolunun da çok az olduğunu belirterek, bu konuda ciddi yatırımlar yaparak Nilüfer'i örnek projelerle büyüttüklerini söyledi. 7 bin binalık kentsel dönüşüm çalışmasını anlatan Bozbey, yoğunluğu arttırmanın çözüm olmadığına vurgu yaptı. 


TOPLU KATILIM MODELİ 


Göreve geldiğinde Niliifer'in 99 bin nüfus ve 7 bin 700 hektarlık alana sahip olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, "Bugün 375 bin nüfus ve 50 bin 756 hektarlık alana hizmet veriyoruz. Daha önce ilçede kütüphane, bisiklet yolu, kültürevi yokken bugün 229 park, 130 kilometre bisiklet yolu, 20 kilometre koşu yolu, 24 spor tesisi, 5 kütüphane var. 


Önümüzdeki süreçte Ateveler, Beşevler, Ertuğrul ve Görükle'de meydanlar inşa ediyoruz. Beşevler'de İbrahim Yazıcı Stadı ve sporcu oteli inşaatı sürüyor. Yönetimde toplum katılım modelini hayata geçirdik. Mahalle komiteleri artık kendisini yönetecek kişileri seçiyor ve yerelde demokrasiyi güçlendirdik. 64 mahallede sandık kurduk. Her partiden vekiller için halkevinde odalar hazırladık, İlçe afet merkezini kurduk. 20 adet deprem önce izleme merkezinde önceden deprem tahmin sistemi onliııe olarak çalışıyor. Göriikle ve İhsaniye'de bisiklet kiralama istasyonlarını hayata geçiriyoruz" dedi. 


"BİSİKLETLERİ BEKLİYORUZ" 


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun her metre bisiklet yolu için belediyelere bir bisiklet sözü olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, "Bisiklet yolu uzunluğumuz bakan söz verdiğinde 121 kilometre idi. 130 kilometreye çıkardık. Eğer 130 bin bisiklet gelse, 110 bin konutun olduğu Niliifer'de her eve bisiklet verebiliriz. Ancak bakanlıktan bilgi gelmedi. Bekliyoruz" diye konuştu. 


Bursa'da Medan


Geri Dön