25 / 04 / 2024

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, Nilüfer'in kentsel dönüşümde çok ayrı bir boyuta ulaştığını ifade etti.



Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. 

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının kesin olduğunu belirten Bozbey, "Bu noktada genel merkezimizin alacağı karara herkesin saygı duyması lazım. Ben ilçelerde herhangi bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Biz yerel seçimde parti adı anmayız. Bursa'nın adayı olarak yola çıkıyoruz ve tamamından oy istiyoruz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile her görüşmesinde Bursa adına değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Bozbey, "Kaçıncı yüzyıldayız ancak gelin görün ki Nilüfer Çayı hala kirli akıyor. Osmangazi ağırlıklı olmak üzere Yıldırım'daki insanlar kirli hava soluyor. Bu bizler için çok büyük bir handikap. Şehirde bölünmedik yol kalmadı. Bursaray yapılmadan önce de söylediğim gibi; hafif raylı sistem bu şehirde işlemez , metro sistemine ihtiyacımız var. Mesela stadın yeri nasıl yanlışsa oraya yapılan hastanede bir o kadar yanlış. Zamanında Büyükşehir meclisinde bu bölgeler ile ilgili bir sürü teklif sunduk ancak gelinen nokta ortada. Kentsel dönüşüm zaten ayrı bir boyuta ulaştı. Bursa kentin içinde nüfus olarak büyümemeli. Nilüfer'in nüfusunu kent içinde göç arttırdı. Bu 3 sorun üzerinde yoğunlaşacağız, kademeli bir çözüm sistemi belirleyerek yola çıkacağız" açıklamasında bulundu.


Geri Dön