20 / 04 / 2024

Nişantaşı'nda iki katlı evlerin tamamı otel oluyor

Nişantaşı'nda iki katlı evlerin tamamı otel oluyor

Rezidans ve butik otel projeleriyle son dönemde yatırımcıların gözdesi haline gelen Nişantaşı, İstanbul turizminin parlayan yeni yıldızı olmaya aday



Osmanbey'e gelen tekstilciler, Arap turist sayısındaki artış ve kongre turizminin gelişmesiyle Nişantaşı'nı ziyaret eden turist sayısı katlandı. Bu durum, bölgeye yatırım yapan kişi sayısını da artırdı. Nişantaşı'na yatırım yapan isimler arasında Yes Hotels Grup, Ali Güreli, Burhan Çaçan gibi isimler yer alıyor.

Bölgede faaliyet gösteren turizmciler, otel yapılabilecek bina bulunursa Nişantaşı'na daha fazla turizmcinin yatırım yapmaya hazır olduğunu belirtiyor.

Harbiye'deki Five Boutique Hotel Genel Müdürü Erhan verdiği bilgiye göre; kongre turizminden sonra Taksim Bölgesi'ndeki turizm potansiyeli, Harbiye ve Nişantaşı'na kaydı. Kongreye gelen üst yaş grubundakilerin büyük oteller yerine yürüme mesafesinde gidecekleri butik otellerde kalmayı tercih etmesi bu durumda önemli rol oynuyor. Ayrıca Avrupa ve Anadolu'dan da birkaç haftalık iş seyahati için gelenler, Nişantaşı'ndaki otelleri tercih ediyor.
 
2 katlı evlerin tamamı otel oluyor
60 yıldır Nişantaşı'nda yaşayan Yavuz Dilmen de Nişantaşı'ndaki bu değişimin tanıklarından. Aynı zamanda Özel Belgeli, Özel Nitelikli, Turistik, Butik, Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ÖZBİ) Genel Koordinatörü olan Dilmen, son yıllarda Nişantaşı'nın bir turizm merkezi haline gelmeye başladığını söyledi. Tarihi yarımadanın yanı sıra Harbiye, Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye'nin de giderek yıldızının parladığına dikkat çeken Dilmen, "Yatırımcılar bölgeye o kadar talep gösteriyor ki; bugün ne Teşvikiye ne de Nişantaşı'nda 2 katlı ev kalmadı. Hepsi ya rezidans ya da butik otel oluyor" dedi. Yapılan konaklama tesislerinin bölgeye gelen turist sayısını da artırdığını kaydeden Dilmen, bölgeye en çok ABD'li, İngiliz, Japon, Avusturyalı ve Hollandalı işadamlarının rağbet gösterdiğini ifade etti.
 
Jazz Hotel haziranda açılacak
Nişantaşı'ndaki potansiyeli değerlendirmek isteyen bir diğer grup ise Yes Hotels Group. 4 yıl önce bölgede Gallery Residence&Butik Hotel adıyla bir otel açan grup, haziran ayında 12 lüks odalı yeni bir otelin daha açılışını gerçekleştirecek. Nişantaşı'nın, yabancı işadamları tarafından yoğun talep gördüğünü anlatan Gallery Residence&Butik Hotel Genel Müdür Yardımcısı Dilek Kişioğlu, son dönemlerde turizm yatırımcılarının bölgede rezidans ve butik otel yapmak için yer arayışı içinde olduğunu söylüyor. Konumu ve sahip olduğu potansiyeli nedeniyle Nişantaşı'nın İstanbul turizminin parlayan yıldızı olduğunu belirten Dilek Kişioğlu, "Nişantaşı, çok şık olan kafeleri, restoranları, mağazaları, sergi salonları ile eğlence, alışveriş, yeme-içme ve sanat gibi birçok etkinliğin kalbinin attığı yer. Şıklığı, huzuru ve sunduğu tüm güzellikleriyle Nişantaşı, İstanbul'un Şanzelize'sidir" diyor.
 
Ek yatırımlar da gerekli
Nişantaşı'nın turizmci için İstanbul'un favori mahallelerinden biri olduğuna işaret eden Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, son yıllarda elinde küçük binası olanların bu binaları butik otele çevirerek turizme kazandırdığını söyledi. Ancak yeni dönemde sadece konaklama tesisleriyle kâr etmenin mümkün olmadığını dile getiren Bayındır, "Oteliniz 5 oda da olsa 105 oda da olsa 3 resepsiyoniste ihtiyaç oluyor. Bu nedenle çok maliyetli bir iş. Şimdi sadece otel yaparak para kazanma devri değil, yan tesisler de yapmak lazım. Örneğin iyi bir restoran ve fitness gibi. Bölgeye yatırım yapmak isteyenler, bu koşulları da iyi hesap edip ona göre yatırım yapsın" önerisinde bulundu. 
 
BURHAN ÇAÇAN 5 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTI
Türk halk müziğinin sevilen sesleri arasında yer alan Burhan Çaçan da yatırım için Nişantaşı'nı tercih eden isimler arasında yer alıyor. Nişantaşı Valikonağı Caddesi Madalyon Sokak'taki iş merkezini otele çeviren Çaçan, otel için 5 milyon TL'lik yatırım yaptı. Yaklaşık 1.5 yıl önce İbrahim Tatlıses'in de katıldığı bir törenle açılışı yapılan BÇ Hotel, şu anda Osmanbey'e gelen Rus tekstil piyasası ve Arap turistler başta olmak üzere Nişantaşı ziyaretçilerine hizmet veriyor. 2 ay önce BÇ'nin Genel Müdürlüğü'nü üstlenen deneyimli turizmci Berna Derin, İstanbul'un en seçkin yerleşim birimleri arasında yer alan Nişantaşı'nın turizm potansiyelinin değerlendirilebilmesi için bu tür yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Butik Otel belgesine sahip olan BÇ Hotel'in 14 odası olduğunu ifade eden Derin, ancak talebe yetişemedikleri için oda sayısını yaz aylarında 25'e çıkaracaklarını söyledi. BÇ Hotel'de bazı değişikliklere hazırlandığını anlatan Derin, şu bilgileri verdi: "BÇ Hotel'in alt katında sauna, fitness salonu, Türk hamamı var. Ayrıca terasımız da yenilenerek lüks bir restoran haline getirilecek. 1.5 yıldır otelin bu kısımları kullanılmıyordu. Şimdi yapılan ek yatırımlarla burayı da konuklarımızın hizmetine açacağız. Otelimizin odaları çok büyük, bunları bu yıl içinde 2'ye bölüp kullanılmayan bazı alanlarla birleştirip otelimizi 25 odaya çıkaracağız. Çünkü bu haliyle gelen talepleri karşılayamıyoruz." Derin, bölgedeki birkaç iş merkezinin de otel haline getirilmesinin planlandığını ifade etti.

 NİŞANTAŞI'NDAKİ OTELLER
* BÇ Hotel
* The Sofa Hotel
* Boutigue Hotel Riva
* Mega Residance
* Cheya Residences
Referans/Özgül Öztürk


Geri Dön