24 / 04 / 2024

Nish Adalar'da ara ödemeler 5 yıl sonra!

Nish Adalar'da ara ödemeler 5 yıl sonra!

Nish Adalar projesi, ING Bank'ın geliştirdiği yeni bir finansman modeline bugünden itibaren ev sahipliği yapacak



Anadolu Yakası'ndaki en güzel manzaralı tepelerden biri olan Süreyyapaşa'da, İstanbul'un ikinci boğazı olarak adlandırılan Adalar bölgesine nazır inşa edilen Nish Adalar projesi, ING Bank'ın geliştirdiği yeni bir finansman modeline bugünden itibaren ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden KİPTAŞ'a ait arsa üzerinde Özyazıcı İnşaat tarafından hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilen 2 bin 200 konutluk projede, 15 Haziran'a kadar sürecek kampanya kapsamında tüketiciler yüzde 10 peşinat ve yüzde 10'luk bir ara ödemenin ardından bedelin kalan yüzde 80'lik kısmını 5 yıl sonra ödeyecek. Ancak aradaki 5 yıl süresince hem yüzde 10'luk ara ödemeyi, hem de 5 yıl sonra ödeyecekleri tutarın "faizini" de taksitlendirme şansına sahip olacak. Böylece 5 yıl sonunda sadece kalan anaparayı ödemekle yükümlü olacak tüketici, faizini önceden ödemiş olacağı için bu tutarı da isterse 10 yıla varan vadelerle vade farkı olmadan taksitlendirebilecek.

Taksit yarıya düşüyor
Konut sektöründe mevsimsel olarak durgun seyreden yaz aylarına girerken, satışları hızlandırmak için böyle bir kampanyaya imza ataklarını söyleyen Proje Danışmanı Selahattin Seslioğlu, "Örneğin 150 bin liralık dairemiz için, tüketiciler önce yüzde 10 oranındaki 13 bin 500 liralık peşinatı yatırıyor. Ardından yüzde 10'luk ara ödeme tutarı olan 13 bin 500 lira ile 5 yılın sonunda ödeyeceği yüzde 80'lik kısma karşılık gelen 121 bin 500 liranın sadece faizlerini, 5 yıl süresince taksitlendirebiliyor. Yani tüketiciler böylece 60 ay boyunca 1.438 lira ödüyor. 5 yılın sonunda ise 121 bin 500 lirayı faizlerini de daha önce ödediği için dilerse 10 yıla kadar yeniden taksitlendirebiliyor. Eğer tüketiciler bu finansman modeli yerine, normal bankaların uyguladığı model ile yüzde lO'luk peşinatın ardından kalan kısmı 60 ay vadelendirme yoluna gitselerdi, aylık taksitleri 2.954 TL yani 2 katı olacaktı" diye konuştu.

Vade 1 ya da 3 yıla inebiliyor
Tüketicilerin 5 yıl yerine 24 ve 36 ayık alternatifleri de tercih edebileceğini, bu takdirde 5 yıl boyunca ödenecek taksitlerin sırayla 1.773 ve 1.586 TL olacağını dile getiren Seslioğlu, bu kampanyanın katkısıyla 15 günde 300 daireyi satmayı hedeflediklerini kaydetti. Kiptaş'ın da ilk hasılat paylaşımlı projesi olma özelliği taşıyan ve sağlanacak gelirle daha çok sosyal konut üretilmesi hedeflenen projede satışlara Aralık ayında başladıklarını söyleyen Seslioğlu, şu ana kadar satışa sunulan 1.060 dairenin 510'nun satıldığını söyledi. İnşaatın yüzde 15 seviyesinde olduğunu belirten Seslioğlu, projenin Haziran 2012'de teslim edileceğini dile getirdi.
Projede 75 metrekare 1+1'lerin fiyatları 140 bin TL, 208 metrekare 4+1 dairelerinki ise 520 bin TL'den satılıyor.

Yüzde 70'i deniz görecek şekilde tasarlanan Nish Adalar Projesi'nde arsanın kot farkı özelliğinden yararlanarak tüm dairelerin maksimum ölçüde Adalar manzaralı olmasına özen gösterildi. Yüzde 10'u da orman manzarasına sahip olan projedeki dairelerin yüzde 15'I 2 oda, yüzde 30'u 3 oda, yüzde 40'ı 4 oda ve yüzde 15'ide 5 oda olarak planlandı. Yüzde 80'i yeşil alana ayrılan projede açık ve kapalı yüzme havuzları, alışveriş merkezi ve eğitim kompleksleri de inşa ediliyor.

Nish Clup site sakinlerine özel hizmet verecek
4 adet açık yüzme havuzu ve 1 adet kapalı yüzme havuzundan oluşan siteye ait sosyal tesisler içinde Wellness Merkezi ile birlikte tüm aktiviteleri kapsayan Nish Clup site sakinlerine üyelik esası ile hizmet verecek tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, tüm spor ihtiyaçlarının karşılanacağı sayıda tasarlandı. 160 bin metrekarelik peyzaj alanı olan projede her kata 2 daire gelecek şekilde proje dizaynı yapıldı. Site çevresi duvarlarla çevrilecek projede güvenlik kontrollü giriş çıkış kapıları olacak ve tüm yaya ve otomobil giriş çıkışları bu kapılardan yapılacak. Giriş kapılarından ve blok girişlerinden daire içlerine bağlantılı interkom sistemi kurulacak projede yeşil alanlar için otomatik kontrollü bahçe sulama sistemi kurulacak.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön