19 / 04 / 2024

Nissibi Köprüsü'nde araç geçişleri başlayacak!

Nissibi Köprüsü'nde araç geçişleri başlayacak!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle, Adıyaman'ın Kahta ilçesini birbirine bağlayacak 610 metre uzunluğu ve 400 metre orta genişliğindeki Nissibi Köprüsü'nde artık sona yaklaşıldı. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı köprüde araç geçişlerine önümüzdeki günl



TÜRKİYE'NİN en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nün bölge turizmine katkı sunması bekleniyor. Güneydoğu'nun "Boğaz Köprüsü" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle, Adıyaman'ın Kahta ilçesini birbirine bağlayacak 610 metre uzunluğu ve 400 metre orta genişliğindeki Nissibi Köprüsü'nde artık sona yaklaşıldı. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı köprüde araç geçişlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. 


Köprünün hizmete açılmasıyla Atatürk Barajı üzerinden feribotla geçiş sona erecek, bölge karayoluyla kesintisiz ulaşım ağına kavuşacak. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, köprünün ana imalatlarının tamamlandığını, izolasyon, asfalt, orta korkuluk ve genleşme derzi çalışmalarının da kısa sürede bitirileceğini söyledi. Demirtaş, köprünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle nisan sonunda açılacağını belirtti. 


Milat


Geri Dön