25 / 04 / 2024

Normalleşme emlak sektöründe doping etkisi yarattı!

Normalleşme emlak sektöründe doping etkisi yarattı!

Network Gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Ümit Demir, normalleşmenin gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı..



Network Gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Ümit Demir, normalleşmenin gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisiyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Demir yaptığı açıklamada, "Yatırımcıların ve tüketicilerin ertelenmiş gayrimenkul talepleri canlandı. Normalleşmenin  Ankara  ekonomisine pozitif yönde etkileri artarak devam edecek" dedi.

Normalleşme emlak sektöründe doping etkisi yarattı!

Yasakların kalkması ve normalleşmeye geçilmesiyle bekleme pozisyonundaki yatırımcıların harekete geçtiğini söyleyen Demir,  özellikle ticari ve lüks gayrimenkullerde taleplerin oldukça arttığını kaydetti. Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yeme içme sektörü başta olmak üzere mağazacılık alanında ticari gayrimenkul sektöründe büyük bir canlılık başladı. Yatırımcıları, cesur, kararlı ve istekli görüyoruz. Ayrıca, lüks gayrimenkul sektöründe yönelik alıcı kitlesinin ilgisi canlandı"

Başkentte canlılık başladı

Başlayan normalleşmenin yatırımcıları harekete geçirdiğini dile getiren Demir, "Başkent ekonomisinde büyük bir canlılık var. İlanlarımıza yapılan aramalardan ve müşteri taleplerinden bunu görmekteyiz. Sermayesini mevduattan çıkartıp, üretim ekonomisine yönlendiren çok sayıda yatırımcı var. Normalleşme, istihdamı da artıyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru okuyup, doğru alanlara yatırım yapanlar, rakiplerine göre haklı ve karlı kazançlar elde edecekler" şeklinde konuştu.

Normalleşme emlak sektöründe doping etkisi yarattı!

Gayrimenkul tercihlerinin değiştiğini ve daha fazla faydalanabilen gayrimenkullerin ilgi görmeye başladığını dile getiren Ümit Demir sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Normalleşme Ankara gayrimenkul sektöründe fiyatlarında oturmasına katkıda bulunacak. Alıcı ve satıcı kitlesi, gayrimenkullerin gerçek yatırım değeri ve finansal performansları konusunda nitelikli bilgi edinmeli. Çünkü, Ankara’daki gayrimenkullerin kira ve satış geliri performansında önemli değişimler bekliyoruz. Satışa sunulan gayrimenkulün fiyatı doğruysa ve ileri düzeyde pazarlanırsa gerçek alıcılara doğrudan ulaşabilir"

 

Ev sahiplerinden normalleşme zammı!


Geri Dön