20 / 04 / 2024

NT'nin mağaza sayısı 152'ye ulaştı!

 NT'nin mağaza sayısı 152'ye ulaştı!

Türkiye’nin 65 ilinde, yurt dışında 8 ülkede faaliyet gösteren NT mağaza ağını genişletmeye devam ediyor. Türkiye’nin uluslararası kırtasiye, teknoloji mağazaları zinciri NT, 15 yeni mağazasını hizmete açarak mağaza sayısını 152’ye yükseltti



NT, Gaziantep, Kayseri, Diyarbakır, Bilecik, Muş ve Ankara’ da Cadde ve AVM ‘de 6 yeni açılacak mağazaların yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Bursa, Mersin, Samsun, Eskişehir, Amasya Merzifon, Rize’de 9 okul şubesi ile toplam 152 mağazaya ulaştı. Kitapla buluşma noktanız' sloganıyla hareket NT, Gaziantep’in Nizip ilçesinde toplu açılış töreni düzenlendi. Törene Gaziantep AK Parti milletvekilleri Ali Şahin, Mehmet Sarı, NT Genel Müdürü Murat Kara, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip Müftüsü Mustafa Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


Programın açılış konuşmasını yapan NT Genel Müdürü Murat Kara, Türkiye genelinde 15 yeni şubelerinin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gaziantep’te yaşanan üzücü olay nedeniyle, Gazianteplilere moral olsun diye toplu açılış yeri olarak Nizip’i seçtiklerini belirterek, “Türkiye ile birlikte toplam 8 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Yılda 25 milyon insan şubelerimizi ziyaret ediyor. Çocukların doğru ürünlerle buluşması için 59 şubemizde çocuk gelişim uzmanı bulunmaktadır.” dedi.


Milletvekili Ali Şahin yaptığı konuşmada okumanın ve kitabın önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin kitap okumadığına vurgu yaptı. Şahin, “Her 100 ABD’ liden 21’i, Her 100 Fransız’ dan 16 sı, Japonya’da her 100 kişiden 14 kitap okurken, Türkiye’de bu oran 10 binde birdir. Kitap mağazaları ne kadar çoğalırsa, okuma oranının artacağına inanıyorum. Açılış merkezi olarak seçtikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 


Milletvekili Mehmet Sarı ise bilginin tek adresinin kitap ve kitap okumaktan geçtiğini dile getirdi. Sarı. “Bu kitap evlerini ben birer üniversite olarak görüyor ve diyorum ki Türkiye bugün 15 yeni üniversiteye kavuşuyor.” açıklamalarında bulundu. 


Geri Dön