18 / 04 / 2024

Nükleer santralle ilgili kararlar acilen gözden geçirilmeli!

Nükleer santralle ilgili kararlar acilen gözden geçirilmeli!

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, bir deprem ülkesi olan Türkiye 'de, nükleer santralle ilgili kararların acilen bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini açıkladı



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası, bir deprem ülkesi olan Türkiye 'de, nükleer
santralle ilgili kararların acilen bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası 'nın yazılı açıklamasında, Japonya 'nın yaşadığı son yılların en büyük doğal afetinden sonra Türkiye 'nin de bir deprem kuşağı üzerinde olması ve birçok aktif fayın bulunması nedeniyle, daha önce yaşanan deneyimler de göz önüne alınarak yapılacak risk değerlendirmeleri sonuçlarına göre, çalışmalara hiç zaman kaybetmeden başlamak gerektiği vurgulandı.

Japonya depreminden ders alınması gereken bir diğer önemli konunun ise nükleer santrallerle ilgili olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye 'de de nükleer santraller kurulması yönündeki çalışmaların sonuna yaklaşıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, 'Bir deprem ülkesi olan Türkiye 'de son gelişmeler dikkate alınarak nükleer santralle ilgili kararların acilen bir kez daha gözden geçirilmesi tüm halkımızın yararına olacaktır. Bu doğrultuda enerji politikalarımız yeniden masaya yatırılmalı, yapılacak hatanın bedelinin çok ağır olacağı bilinmelidir' denildi.


Geri Dön