25 / 04 / 2024

Nur-u Osmaniye Camisi ve Halı Müzesi restore ediliyor!

Nur-u Osmaniye Camisi ve Halı Müzesi restore ediliyor!

Tarihi eserlere yapılan turistik restorasyonlar kapsamında Nur-u Osmaniye Cami ve Halı Müzesi de restore ediliyor



Osmanlı padişahlarından 3. Osman tarafından 1755 de ibadete açılan Nuru Osmaniye Camisi ile Halı Müzesi olarak kullanılan Sultan Ahmet Cami Hünkar Kasrı İstanbul Vakıflar tarafından restore ettiriliyor.

İstanbul Vakıflar Kapalı Çarşı ile arasında sadece Vezirhan Caddesi'nin bulunduğu tarihi ve turistik Nur-u Osmaniye Camisi'ni restore ettiriyor. Tarihi Cami'nin restoresinin 400 gün içinde bitirilmesini isteyen İstanbul Vakıflar, ihaleyi 13 Temmuz'da 1. Bölge Müdürlüğü'nün 7. katındaki ihale salonunda gerçekleştirecek.

448 nadide halı bulunuyor
Nur-u Osmaniye Cami ile birlikte İstanbul Vakıflar'ın restore ihalesine çıkardığı bir diğer turistik eserde Halı Müzesi olarak kullanılan Sultanahmet Camisi'nin Hünkar Kasrı. Sultan Ahmet Cami ile birlikte yapılan Hünkâr Kasrı günümüzde halı müzesi olarak kullanılıyor. Türkiye'nin tek halı müzesi olan kasırda 448 nadide halı bulunuyor. Açık usulle yapılacak olan restore ihalesi 21 Temmuz günü gerçekleştirilecek. Restorasyonun şartları arasında tüm işlerin 220 günde bitirilmesi şartı da bulunuyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tarihi eserlerin yüzü yenileniyor

Osmanlı padişahlarından 3. Osman tarafından 1755 de ibadete açılan Nuru Osmaniye Camisi´ni restore ettirmeye hazırlanan Vakıflar´ın bu ayki bir diğer çalışması ise  Halı Müzesi olarak kullanılan Sultan Ahmet Cami Hünkar Kasrı oldu.

İstanbul Vakıflar´ın bu ay ihaleye çıkaracağı ilk yapı  Kapalıçarşı ile arasında sadece Vezirhan Caddesi´nin bulunduğu tarihi ve turistik Nur-u Osmaniye Camisi. Tarihi caminin restoresinin 400 gün içinde bitirilmesini isteyen İstanbul Vakıflar, ihaleyi 13 Temmuz 2010´da gerçekleştirecek.

Nur-u Osmaniye Cami ile birlikte İstanbul Vakıflar´ın restore ihalesine çıkardığı bir diğer turistik eserde Halı Müzesi olarak kullanılan Sultanahmet Camisi´nin Hünkar Kasrı. Türkiye´nin tek halı müzesi olan kasırda 448 nadide halı bulunuyor. Açık usulle yapılacak olan restore ihalesi 21 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleştirilecek. Restorasyonun şartları arasında tüm işlerin 220 günde bitirilmesi şartı da bulunuyor.
Emlakkulisi


Geri Dön