25 / 04 / 2024

Nuray Yıldız: Bölge konutta marka olmak için çok önemli!

Nuray Yıldız: Bölge konutta marka olmak için çok önemli!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Çukurova Gayrimenkul Satış Müdürü Nuray Yıldız; marka olmak konusunda bölgenin önemine vurgu yaptı...




Çukurova Gayrimenkul Satış Müdürü Nuray Yıldız'ın konuşması:


Nuray Yıldız ben... Çukurova Grubu'nda satış pazarlamaya bakıyorum. Kartal'dayız... 96 yılında Emlak Bankası'nda başladım, Doğu Ataşehir'de... Sonrasında Soyak, Eroğlu, Torunlar, Çalık gibi firmalarda çalıştıktan sonra şu anda Çukurova Gayrimenkul'de çalışıyorum.


Konutta markayla ilgili çok fazla söyleyecek şey var... Bu zaten bir bütün baktığınız zaman ve bir günde ya da bir projeyle de aslına bakarsanız olunmuyor. Bunu ben şu an kendi firmamda da zaten yaşıyorum. Mesela Çukurova Gayrimenkul 20 yılını  Adana  ve Mersin'de geçirmiş ve 20'den fazla konut projesi üretmiş ve orada bir marka olmuş 4 yıl öncesinde de İstanbul'a gelip Adanus Park'la beraber İstanbul'da devam etmek istemiş. Bugünkü konunun bir örneği de diyebiliriz. 


Çukurova Gayrimenkul şu anda Kartal'ı bölge olarak belirledi. Belki bu da incelenmesi gereken konuşulması gereken bir konu. Mesela 2-3 projeyle eğer marka olmak istiyorsanız kendi bölgenizde satışa çıkartmanız ve geliştirmeniz gerekir. Çünkü orada artık bilinirsiniz. Ya da yakındır, projenizden bahsettiğiniz zaman İstanbul çok büyük bir yer. 


Anadolu Yakası'ndaki müşteri ile Avrupa Yakası'ndaki müşteri çok farklı, davranışları çok farklı... Yani ben Avrupa Yakası'ndaki çok uzun bir süre çalıştım. Anadolu Yakası'ndaki başlamama rağmen ama o zamanki sektör yani bu şekilde değildi, kıyas kabul etmez. Anadolu Yakası biraz daha zor belki ismiyle de beraber gidiyor. Anadolu Yakası Anadolu insanı gibi... Daha ağır hareket ediyor, daha kozmopolit değil mesela... Avrupa Yakası'nda müşterinin gelmediği ofise girmediği bir gün ben hatırlamıyorum. 


2006 yılında Soyak'ta belimize kadar kar yağdığında bile müşteri gelirdi ve biz satış yapardık. Gayrimenkul sektörü tabii ki hareketliydi ama ondan sonra Eroğlu'nda da yaşadık yani beraber yaşadığımız arkadaşlar burada. Gece 11'de bile ışığı gören geliyordu. Yani öyle bir durum vardı. Gece 11'de müşteri ile görüştüğümüzü ve ısrarla 'ya ben gündüz geldim bilgi alamadım' diye ısrarla bilgi almak isteyenler ve ev almak isteyenler oluyordu.  Yani ben Eroğlu'nun da ilk zamanlarında hani konut sektörüne atıldığı dönemde şansa oradaydım. Çukurova Gayrimenkul de... 


İstanbul'da marka olmaya çalışırken içindeyim. Ama hani bir çok konu var dediğim gibi bir arada değerlendirebilecek. Ama onlardan biri de bence bölge. Yani bir projenizi Esenyurt'ta yapıp bir projenizi Ataşehir'de yapıyorsanız ilk projeler için söylüyorum belli bir marka olduktan sonradan bahsetmiyorum... Marka olmanız zorlaşıyor. 


Nuray Yıldız: Bölge konutta marka olmak için çok önemli!


Geri Dön