16 / 04 / 2024

Nureddin Nebati: Zirai üretimde kullanılan gayrimenkuller emlak vergisinden muaf tutuldu! 

Nureddin Nebati: Zirai üretimde kullanılan gayrimenkuller emlak vergisinden muaf tutuldu! 

24. Uluslararası İş Forumu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, işyeri olarak ve zirai üretimde kullanılan gayrimenkullerin emlak vergisinden muaf tutulduğunu açıkladı. 



Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen 24. Uluslararası İş Forumu’nda açıklamalarda bulundu.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Nabati açıklamasında, 2018 yılından itibaren ekonomide yeni adımlar atıldığını söyleyerek ekonomiyi etkileyen olaylara rağmen 2019 yılında yüzde 0,9 büyüme ile gerçekleştirildiğini söyledi.

İmalat sektöründe gerçekleştirilen yatırımlara sağlanan ilave kurumlar vergisi desteğinin süresini 2022 yılı, bu sektörde inşaatlar için sağlanan KDV desteğinin süresinin ise  2021 yılına kadar uzatıldığını söyleyen Nabati; "Kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerlerde; gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai üretimde kullanılan bina, arsa ve arazileri emlak vergisinden muaf tuttuk. Ayrıca Belediyelere ödenecek bina inşaat harcını kaldırıp diğer yükümlülüklerde yüzde 50 indirim sağladık” şeklinde konuştu.

Tasarrufa dayalı finansman sektörünün büyüklüğü 15 milyar TL'yi aştı! 


Geri Dön