26 / 04 / 2024

Tarımsal üretim yapılan taşınmazlar emlak vergisinden muaf olacak!

Tarımsal üretim yapılan taşınmazlar emlak vergisinden muaf olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,3. Tarım ve Orman Şurası Eylem Planları 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı'da yaptığı konuşmasında tarımsal üretim amacıyla kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken olarak kullanılan binalar emlak vergisinden muaf olacağını dile getirdi.



 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,3. Tarım ve Orman Şurası Eylem Planları 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Pakdemirli tarımsal üretim amaçlı kullanılan gayrimenkullerin emlak vergisinden muaf olacağını açıkladı. 

Pakdemirli, yapılan yasal düzenlemeyle köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinin kırsal mahalleye dönebileceğine ve bu sayede kırsal alan avantajlarından yararlanabileceğine dikkati çekerek şu açıklamalarda bulundu:

Tarımsal üretim yapılan taşınmazlar emlak vergisinden muaf olacak!

"Bu yerler, tarımsal üretim amacıyla kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken olarak kullanılan binalar emlak vergisinden muaf olacak. Tarımsal amaçlı ve diğer yapılar için alınması gereken bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlar alınmayacak. Alınması gereken diğer vergi, harç ve harcamalara katılma payları yüzde 50 indirimli uygulanacak. İçme ve kullanma suları için alınacak ücret en düşük tarifenin iş yerleri için yüzde 50'sini, konutlar için yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde belirlenecek. 

Bekir Pakdemirli: Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan!


Geri Dön