28 / 03 / 2024

Nusret Gökçe yeni zinciri SaltBae'yi dünyanın dört bir tarafında açacak!

Nusret Gökçe yeni zinciri SaltBae'yi dünyanın dört bir tarafında açacak!

Adını dünya markası yapan girişimci Nusret Gökçe, yeni zinciri SaltBae'yi önce Londra, Pekin ve Honh Kong'a sonrada dünyanın dört bir tarafına açacağını söylüyor.



Ünlü et restoranı Nusr-Et Steakhouse'un kurucusu Nusret Gökçe son dönemlerin en popüler isimlerinden biri. Gökçe, 1983'te maden işçisi bir babanın beş çocuğundan birisi olarak Erzurum'da dünyaya gelmiş. Henüz iki yaşında iken ailesiyle birlikte Darıca'ya göç etmiş. Ortaokul birinci sınıf tamamlamadan okuldan ayrılmak zorunda kalmış. Meslek hayatına ise İstanbul Bostancı'da kasaplar çarşısında çırak olarak başlamış. 2007'de kasap restoran konseptli Günaydın Steakhouse'a geçmiş. Bir süre sonra bu işin dünyada nasıl yapıldığını öğrenmek için Arjantin ve ABD'ye giderek steakhouse konseptlerini incelemiş. Ardından yurda dönüp arkadaşı Mithat Erdem ile birlikte Nusr-Et'i kuruyor. Nusr-Et bugün Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in de ortak olduğu Türkiye, ABD, Dubai'de şubeleri olan ve 2 bin kişinin çalıştığı dev bir steakhouse zinciri. Dünya çapında üne kavuşan Gökçe, et tuzlama hareketiyle bir anda sosyal medyada da fenomen haline geldi. Gökçe'nin bugün 27.7 milyon Instagram takipçisi var. Salt bae (tuzlama) hareketinden yeni bir zincir oluşturacak kadar yaratıcı bir girişimci.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Gökçe, bunları yaparken günlük ortalama çalışma saati 18 saatin altına inmemiş. Malum pandemi ile restoranlar kapandı. Et tuzlama 21 Mart 2020 tarihinde kapılarını ka hareketiyle patan restoran ve kafeler belirli kurallar çerçevesinde 27 Mayıs 2020 yani bu dünya çapında üne kavuştu haftadan itibaren kapılarını açacak. Biz de bu vesileyle Gökçe'yi aradık, hem pandemi döneminde neler yaptığını, hem de yeni dönem hazırlıklarını konuştuk. Gökçe, gelecek planlarıyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı...

Restoranlarınız ne zaman açılacak? 27 Mayıs'a hazır mısınız?

Sağlık kurallarına harfiyeten uyarak restoranlarımızı açacağız. Dünya genelindeki bütün şubelerimiz bütün restoranlar gibi bu süreçte kapandı. Abudabi ve Dubai'yi geçtiğimiz haftalarda açtık. Miami'den haber geldi. Valilik açıklama yaptı, restoranların açılışına izin verildi. Miami şubemizde paket servisiyle hizmet veriyorduk. 25 Mayıs Pazartesi günü burayı açacağız. New York'ta kısıtlamalar 15 Haziran'a kadar devam edecek. Eğer yeniden uzatma olmazsa 15 Haziran'da New York şubemizi de açacağız.

Yeni dönemde yeni restoran açılışları olacak mı?

Yeni restoran açma planlarımız var. Dünyanın metropol kentlerinde olmak gibi bir hedefimiz var. New York ve Dubai'ye ikinci bir restoran planımız var. Bunların dışında Pekin, Hong Kong, Londra başta olmak üzere büyük metropollerde yeni şubeler açmak istiyoruz. Ancak tarih veremiyorum.

Yeni zinciriniz SaltBae nasıl gidiyor? Yeni şubeler olacak mı?

Salt Bae şu anda Istanbul, Dubai ve New York'ta faaliyette. Dünya genelinde bir zincir haline getireceğiz. Yeni şubeler açmaya devam edeceğiz.

Burada ortaklık yapısı nasıl?

Biliyorsunuz Nusr-Et'te Ferit Şahenk, Mithat Erdem ve ben üç ortağız. Ferit Bey büyük ortağımız. SaltBae'de de ortaklık yapısı aynı. Zaman zaman başka isimler yazılıyor ortak olarak, Amerikalı ünlü DJ Khaled ile ilgili yazıldı mesela. Khaled dostumuz, sık sık da restoranlarımıza gelir. Ama başka ortağımız yok.

Nerelerde hizmet veriyor?

Nusr-Et, İstanbul'da Etiler, Nişantaşı, İstinye Park AVM, Sandal Bedesteni,  Ankara  Kavaklıdere, Marmaris D-Hotel Maris, Bodrum Yalıkavak Marina, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Miami, New York ve Mykonos'da hizmet veriyor. Nusr-Et Burger'in ise İstanbul Bebek, Nişantaşı, Kanyon AVM ve İstinye Park AVM'de şubeleri bulunuyor. Yeni markası SaltBae ise İstanbul Bağdat Caddesi, New York ve Dubai'de üç şubeyle hizmet veriyor.
 


Geri Dön