26 / 04 / 2024

O banka doların sonunu nasıl gördüğünü açıkladı! Elinde doları olanlar aman dikkat!

O banka doların sonunu nasıl gördüğünü açıkladı! Elinde doları olanlar aman dikkat!

Doları olan vatandaşların kafası, ellerindeki doları satıp satmama konusunda bir hayli karışık. İşte bu konuda o ünlü banka şu değerlendirmeyi yaptı.



TÜRK LİRASI BELİRGİN ŞEKİLDE DÜŞECEK!

HCBS bankasının notunda, şu ifadelere yer verildi; “Mevsimsel turizm gelirlerinin daha az destekleyici olması ve Avrupa’da resesyon endişesi ile ihracatın zayıflamaya devam etmesiyle Türk lirasının sonbaharda daha belirgin şekilde değer kaybedeceğini düşünüyoruz.”

TÜRK LİRASI İÇİN RİSK FAKTÖRÜ!

Dünyaca ünlü banka değerlendirmesinde para politikasında önümüzdeki günlerde değişiklik olabileceğine dair bir işaretin olmadığı da belirtti. Kur korumalı mevduatın yurt içi yerleşiklerin büyük dolar alımlarını önlemede rol oynamaya devam ettiğinin altı çizilerek, şunlar belirtildi: “Tabii ki destekleyici para politikası ile dolarizasyon arasındaki etkileşim Türk lirası için risk faktörü olmayı sürdürecek ama en azından şimdilik bize göre temel endişe kaynağı değil. Bize göre, Türk lirası için temel makro risk, bozulmanın beklentilerin üzerinde gerçekleştiği ödemeler dengesi dinamikleri ile ilgili. Rekor seviyelere yakın olan dış ticaret açığı, cari açığı, turizm sektörünün en güçlü olması gereken bir dönemde dahi genişletiyor. Mevsimsel turizm gelirlerinin daha az destekleyici olması ve Avrupa’da resesyon baskısı ile ihracatın zayıflamaya doğru gitmesi ve Türk lirasının sonbaharda daha belirgin bir şekilde değer kaybedeceğine dair düşüncelerimiz yer alıyor.”

DOLAR YIL SONU 19,5 TL 2023’TE 21 TL

HSBC bankası, son çeyrekte turizm gelirlerinin desteğinin azalması ile cari açığın daha da genişleyebileceğine işaret ederek, Dolar/TL tahminini 2022 yıl sonu için 17,5’ten 19,5’e, 2023 ikinci çeyrek sonu için de 18,2’den 21’e yükseleceği yönünde yaptı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 220 memur alımı resmen başladı! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Devlet hastanesinde çalışmak isteyenlere fırsat doğdu! İşte başvuru detayları!

Kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler! Tüm Türkiye’de yaygınlaşacak! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön