17 / 05 / 2024

O masraf vatandaşın belini fena halde büktü! Her 10 kişiden 8’i…

O masraf vatandaşın belini fena halde büktü! Her 10 kişiden 8’i…

Ipsos’un gerçekleştirdiği yeni bir araştırma her 10 veliden 8'inin okul masraflarını karşılayabilmek için çeşitli harcamaları azalttığını ortaya koydu. İşte detaylar…



Ipsos tarafından gerçekleştirilen bir araştırma her 10 veliden 8'inin okul masraflarını karşılayabilmek için çeşitli harcamaları azalttığını ortaya çıkardı.

Yapılan araştırmaya göre en çok kısıtlamaya gidilen harcama kalemleri dışarıda yemek, giyim ve mutfak harcamaları, dışarıda eğlence ve kişisel bakım ürünleri oldu.

Ipsos'ın gerçekleştirdiği Antikriz Monitörü araştırma verilerinden derlenen verilere göre, veliler çocukların okul masrafralarını karşılayabilmek için harcamalarının bir kısmını kısmak zorunda kaldı.

MUTFAK HARCAMALARI DA KISILDI

En çok kısılan masrafların dışarıda yemek yemek, dışarıdan yemek ısmarlamak ya da sinema tiyatro gibi dışarıda eğlence aktiviteler olduğu açıklanırken araştırmaya katılanların yüzde 43'ü mutfak harcamalarını kıstığını belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön