26 / 04 / 2024

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!



Yapılan açıklamaya göre, Kocaeli’de bulunan konutların yüzde 50’sinden fazlasının eski deprem yönetmeliğine göre yapıldığı ve olası bir depremde önemli risk oluşturduğu vurgulandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kocaeli’deki konutların durumunu ortaya koyan ‘Bina ve Konut Nitelikleri Araştırması’nı yayımladı.

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Buna göre, Kocaeli’deki toplam 602 bin 601 konuttan, 59 bin 533’ünün 1980 öncesinde inşa edildiği ortaya çıktı.

Kentte, 1999 depreminin ardından değiştirilen yönetmeliğin tarihi olarak kabul edilen 2001 yılı ve sonrası yapılan konut adedi ise 292 bin 196 olurken, 45 bin 922 binanın ise yapılış tarihi belli değil.

Yapılış tarihi bilinmeyen bu binalar da eklendiğinde, kentteki konutların yüzde 51,5’i hem 1999 yılında iki büyük deprem görmesi hem de zamana bağlı yaşanan tahribat sebebiyle büyük risk taşıyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hakan Erdoğan, TÜİK verilerine bakıldığında, kent genelindeki binaların yüzde 51,5’inin olası bir depremde risk teşkil ettiği uyarısında bulundu.

Erdoğan, Kocaeli’de yaşayan vatandaşların lisanslı kurumlara müracaat ederek, yapılarının risk durumunu güncel yönetmelik kriterlerine göre düzenleyebileceklerini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön