26 / 04 / 2024

Ocakta cebimizi en çok bunlar yaktı! İşte geçen ay fiyatı en fazla artan o ürünler!

Ocakta cebimizi en çok bunlar yaktı! İşte geçen ay fiyatı en fazla artan o ürünler!

Türkiye’de ocak ayı enflasyonu da beklenenin üzerinde geldi. TÜİK Ocak ayına ait enflasyon rakamlarını açıklarken, geçtiğimiz ay içinde fiyatı en çok artan ve düşen ürün ve hizmetlerin hangileri olduğu da ortaya çıktı. İşte o ürün ve hizmetler…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ait enflasyon verilerini duyurdu. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık olarak yüzde 3,8 artış beklentilerine rağmen yüzde 6,65 artış gösterdi. Geçtiğimiz ay için kuvvetli baz etkisiyle yüzde 53,5'e gerilemesi beklenen yıllık TÜFE yüzde 57,68 olarak gerçekleşti. Diğer yandan verilere göre, yüzde 46,7'ye gerilemesi öngörülen çekirdek enflasyon ise yüzde 51,93'ten yüzde 52,97'ye yükselerek, beklentileri aştı.

Ocakta cebimizi en çok bunlar yaktı! İşte geçen ay fiyatı en fazla artan o ürünler!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan enflasyon verileri, ocak ayında hangi ürün ve hizmetlerin fiyatının arttığını, hangilerinde düşüş yaşandığını ortaya koydu.

Açıklanan verilere göre, geçtiğimiz ocak ayında başka yerde sınıflandırılmayan diğer hizmetlerdeki artış yüzde 70,61 ile başı çekerken, bunu  yüzde 27,46 ile temel hastane hizmetleri, yüzde 25,17 ile bira, yüzde 23,83 ile taksi ile şehir içi yolcu taşımacılığındaki artış takip etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön